Haberler

Londra'da Öldürülen Türk Genci İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

Yaklaşık İki Hafta Önce Çeteler Tarafından Öldürülen Türk Genci Etem Çelebi İçin, Londra'daki Süleymaniye Camisi'nde Cenaze Namazı Kılındı. Ethem'in Cenazesinin Kıbrıs'ta Defnedileceği Öğrenildi.

Yaklaşık iki hafta önce çeteler tarafından öldürülen Türk genci Etem Çelebi için, Londra'daki Süleymaniye Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Ethem'in cenazesinin Kıbrıs'ta defnedileceği öğrenildi.

Gencin ailesi, arkadaşları, öğretmenleri ve komşularının katıldığı cenaze töreninde gözyaşları durmadı. Bayanların arka saflarda yer aldığı cenaze namazına katılan tüm İngiliz genç kızlar, camiye başörtüsü takarak girdi. Cami kurallarına uyarak ayakkabılarını ve hatta çoraplarını çıkaran Etem'in İngiliz arkadaşları, Hıristiyan olmalarına rağmen cenaze namazında da saf tuttu. Süleymaniye Camisi İmamı Burhan Aygün'ün kıldırdığı namazın ardından törene katılanlar, gence haklarını helal ettiler.

KKTC TEMSİLCİSİ, ÇELEBİ AİLESİNİ YALNIZ BIRAKMADI

KKTC Londra Temsilcisi Dilek Yavuz Yanık, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Akmen Sıtkı ve İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Şener Sağlam da törende hazır bulundu. Etem'in öldürülmesinin ardından, Kuzey Kıbrıs'ın Londra Temsilcisi Yavuz sürekli acılı aileyi ziyaret ederek, Çelebi ailesine destek oldu. Cenaze namazının ardından, caminin içindeki toplantı salonunda Etem'in arkadaşları ve yakınları, gençle ilgili kısa konuşmalar yaptı. Etem'i anlatan herkes, onun son derece sakin,

sorunsuz ve temiz bir genç olduğunu söyleyerek, gencin bu şekilde ölmesinden duydukları üzüntüyü dile getirdi. İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Sıtkı da, çeteler tarafından öldürülen masum insanların sayısının son bir yılda 24'e ulaştığını söyledi ve bunun için en kısa zamanda bir çözüm bulunmasını istedi. Etem'in acılı ailesi ve sevenleri, tören boyunca gözyaşlarına boğuldu. Üzüntüsü nedeni ile halen perişan durumda olduğu öğrenilen baba Kemal Çelebi oğlunun cenaze namazına katılamazken,

anne Hayriye Çelebi'nin de sürekli olarak ağladığı görüldü.

Bu akşam Kıbrıs'a götürülerek yarın defnedilecek olan Etem'in cenaze törenine, Metropolitan Polisi'nin çiçek göndermesi dikkat çekti.

(HU-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title