Haberler

Londra'da Kamyonet Yayaların Arasına Daldı, 1 Kişi Öldü (5)

Londra'da Finsbury Park Camisi yakınında bir kamyonet yayların arasına dalarak birçok kişiyi ezdi.

Londra'da Finsbury Park Camisi yakınında bir kamyonet yayların arasına dalarak birçok kişiyi ezdi. Şehirde terör alarmı verilmesine neden olan olayda en az bir kişi öldü ve sekiz kişi de yaralandı.

Londra'nın kuzeyindeki Seven Sisters Caddesi üzerinde yerel saatle 00: 20'de meydana gelen olayla ilgili aracın sürücüsü tutuklandı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, polisin olayı "potansiyel terör saldırısı" olarak ele aldığını açıkladı.

Muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, saldırının hemen ardından olay yerine giderek, polis ve cami yönetimiyle görüşmeler yaptı. Saldırı ve sonrasında yaşananlara ilişkin bilgi alan Corbyn, kendi seçim bölgesinde yaşanan olaydan ötürü şok olduğunu, düşüncelerinin olaydan etkilenenlerle birlikte olduğunu açıkladı.

BBC televizyonu son dakika olarak verdiği haberde olayda ölü ve yaralılar olduğunu duyurdu. Olayın kaza mı, yoksa kasıtlı bir çarpma mı olduğuna ilişkin inceleme sürerken, görgü tanıkları, olay sırasında bölgenin kalabalık olduğunu belirtiyor.

İngiltere Müslüman Konseyi (MCB), olayın Finsbury Park Camii'ne yaklaşık 150 metre mesafedeki Muslim Welfare House adlı Müslüman toplum merkezinin önünde gerçekleştiğini açıkladı.

İngiltere Müslüman Konseyi'nin olay sonrası yaptığı yazılı açıklamada, Fisnbury Park'ta yaşanan olayın İngiltere'deki Müslüman camiasını derinden üzdüğü belirtilirken, yıllar içinde çeşitli zorluklar aşılarak kurulan ve toleransa dayalı olan bu barışçıl ilişkiyi bozmaya çalışan saldırıları şiddetle kınadıkları ifade edildi.

Olay hakkında spekülasyonlar yapmanın kimseye faydası olmayacağını söyleyen Konsey, olayın çözülmesi ve adaletin sağlanması için herkesi sorumlu davranmaya davet etti. - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İşçi Partisi Theresa May Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title