Haberler

Londra'da Büyük Buluşma

Kılıçdaroğlu ile Mango Biraraya Geldi

KILIÇDAROĞLU İLE MANGO BİRARAYA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düşünce kuruluşu Chatham House'da Atatürk uzmanı,dünyaca ünlü Tarih Profesörü Andrew Mango ile biraraya geldi. Büyük buluşmayı sadece DHA muhabiri görüntüledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun İngiliz düşünce kuruluşu Chatham House'da yaptığı 'Türkiye'nin Değişen Dünyada Dış Politikası' konulu konuşmasını dinleyenler arasında Atatürk / Modern Türkiye'nin Kurucusu'nun yazarı Andrew Mango'da vardı.

Dünyaca ünlü Tarih Profesörü Andrew Mango, Kılıçdaroğlu'nun burada yaptığı konuşmasını büyük bir dikkatle dinledi ve notlar aldı.

KILIÇDAROĞLU-MANGO BULUŞMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Kılıç'la bir süre sohbet eden Adrew Mango,daha sonra Kılıçdaroğlu ile biraraya geldi. Bu buluşma sırasında oldukça duygusal anlar yaşandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Atatürk uzmanı olan Mango'yu karşısında görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Kılıçdaroğlu, bir süre sohbet ettiği Mango'ya Atatürk hakkındaki çalışmalarından dolayı övgüler yağdırdı.

Kılıçdaroğlu ile tanışmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Andrew Mango, CHP liderine başarılar diledi.İkili, daha sonra bu büyük buluşmanın anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

ANDREW MANGO KİMDİR?

Dünyaca ünlü Tarih Profesörü Andrew Mango, İstanbul'da doğdu. Dil öğrenimini, Londra'daki School of Oriental Studies'de Farsça ve Arapça öğrenerek geliştirdi. Büyük ıskender olayının İslamiyet içinde yer alan biçimleri üzerine yaptığı araştırmayla doktorasını verdi. 1947'de öğrenciyken katıldığı BBC'de on dört yıl boyunca Türkçe Yayınlar bölümünün yöneticiliğinde bulundu. Burada Güney Avrupa ve Fransızca Yayınlar Müdürüyken 1986'da emekliye ayrıldı. O günden bu yana, bütün çalışmalarını Türkiye'yle ilgili konularda araştırmalara ayırıyor. Sık sık Türkiye'yi ziyaret eden Andrew Mango Londra'da oturuyor. Mango'nun, Türkiye'yle ilgili ilk yazısı 1957 yılında Political Quarterly adlı dergide yayınlandı. Turkey ve Discovering Turkey adlı tanıtıcı çalışmalarını Turkey: The Challenge of a New Role (1994) adlı kitabı izledi. Türkçe'de Atatürk (Modern Türkiye'nin Kurucusu) 2000 yılında yayımlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title