Haberler

Londra Belediye Başkanı Lord Bear'ın Türkiye Ziyareti

Lord Michael Bear, Yarın Başlayacak Türkiye Ziyaretinde İki Ülke Arasındaki Ticaret Hacminin İki Katına Çıkarılması Yönünde Çalışmalarda Bulunulacağını Söyledi

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Belediye Başkanı Lord Michael Bear, yarın başlayacak Türkiye ziyaretinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin iki katına çıkarılması yönünde çalışmalarda bulunulacağını söyledi. Lord Bear, 'İstanbul'da 3. köprünün yapımında yer almak istiyoruz' dedi.

Yüksek düzeyli iş heyetiyle birlikte 26-29 Ocak tarihleri arasında Ankara ve İstanbul'da temaslarda bulunacak olan Lord Bear, ziyarete ilişkin başkent Londra'da bilgilendirme toplantısı yaptı.

Bear, ziyarette iki ülke arasındaki iş ilişkilerinin geliştirilmesi ve ticaret hacminin iki katına çıkarılması yönünde çalışmalarda bulunulacağını ifade etti.

Geçen yıl Kasım ayında göreve başlayan Bear, İngiltere ticaretinin geliştirilmesi yönünde yapılacak çalışmalar kapsamında, bu yıl 90 günü dış ziyaretlerle geçireceğini bildirdi.

Bear, 2011 yılının ilk ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirdiğine dikkati çekerek, Türkiye'de daha önce çalıştığını ve bu nedenle Türkiye'yi iyi bildiğini, ziyarette çok iyi iş ilişkileri kurulacağına inandığını belirtti.

Londra Belediye Başkanı olarak görevinin oldukça basit olduğunu ifade eden Bear, İngiltere'nin finans ve ticaret elçisi olarak, ticaret ve endüstriyi sadece ülkede değil, uluslararası arenada da tanıtma görevinin bulunduğunu söyledi.

Lord Bear, Türkiye'nin ardından Rusya ile Asya ve Güney Amerika'da bazı ülkeleri de ziyaret edeceğini, yıl boyunca 23 ülkeye iş gezilerinde bulunacağını kaydetti.

- 3. KÖPRÜ İÇİN İŞBİRLİĞİ-

İstanbul'da yapılması planlanan 3. köprü konusuna değinen Londra Belediye Başkanı Lord Bear, köprünün yapımında yer almak istediklerini belirterek, 'İngiltere en iyi mühendislere ve dizaynerlere sahip. Türkiye de en iyi müteahhitlere sahip. Bu nedenle sanırım bu konuda iyi bir işbirliği kurabiliriz' dedi.

Ziyaret sırasında özel sektörle işbirliği ile gemicilik ve denizcilik gibi konularda da görüşmeler yapılacağını kaydeden Londra Belediye Başkanı, ticaret ve finans alanlarında sahip oldukları deneyimlere değinerek, Londra'da yaşayanların yaklaşık yüzde 70'inin üniversite diploması sahibi olduğunu ifade etti. Londra'nın yaşam kalitesiyle de ön plana çıktığını vurgulayan Lord Bear, şöyle konuştu:

'İş ve yaşam arasında iyi bir denge var. Toplu ulaşım oldukça rahat. Bu nedenlerden dolayı insanlar Londra'da yaşamak istiyor. Bir mil gibi bir alan içinde, ihtiyaç duyulan tüm iş alanlarında konunun uzmanlarına ulaşılabilmek mümkün. En iyi avukatı, muhasebeciyi, finansçıyı ya da bankacıyı bulmak kolay.'

Cumartesi günü sona erecek olan program kapsamında Türk iş adamlarıyla da bir araya gelecek olan Lord Bear'a, 25 kişilik heyetin eşlik edeceği öğrenildi.

Lord Bear toplantıya, üzerinde 254 pırlanta bulunan 150 yıllık özel nişanını takarak katıldı.

- İKİ BAŞKANLI ŞEHİR-

Londra'nın Lord olan Belediye Başkanı ile "Büyük Londra" Belediye Başkanı birbirinden ayrılıyor. "Şehrin tarihine dayanan ve eski törensel bir görev" olarak bilinen Londra'nın Lord Belediye Başkanlığına gelen kişi, daha çok şehrin iş ilişkileriyle ilgileniyor. Belediye meclisi her yıl yeni bir Lord belediye başkanı seçiyor.

"Büyük Londra"nın belediye başkanlığı görevi ise genel seçimle belli oluyor. Büyük Londra Belediye Başkanlığı görevinde 2008 yılından bu yana Muhafazakar Partili Boris Johnson bulunuyor. (HUŞ-YK-BER) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title