Haberler

Lokmacı Kapısındaki Üst Geçidin Kaldırılması

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Başkenti Lefkoşa'da Örgütlü Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği, Kıbrıs'ın Son Günlerde Gündeminde Olan Lokmacı Barikatı'nın Üstündeki Rum Yönetimince Yıkılması İstenen Köprüde Eylem Yaptı. Eylemde, Kıbrıs Rum Halkına, Ledra Caddesi'ndeki Duvarı Yıkmaları Çağrısında Bulunuldu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da örgütlü Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği, Kıbrıs'ın son günlerde gündeminde olan Lokmacı Barikatı'nın üstündeki Rum yönetimince yıkılması istenen köprüde eylem yaptı. Eylemde, Kıbrıs Rum halkına, Ledra Caddesi'ndeki duvarı yıkmaları çağrısında bulunuldu.

Lokmacı Kapısı'nda bugün öğle saatlerinde gerçekleştirilen ve bazı sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği eyleme, Milliyetçi Adalet Partisi Genel Başkanı Ata Tepe ve Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Şerife Ünverdi de katılıp destek verdi. Ellerinde KKTC ve Türk bayrakları taşıyan eylemciler, "Bayrağa uzanan eller kırılsın", "Kıbrıs Türktür Türk kalacak", "Devletimizi ilelebet yaşatacağız", "Enosise hayır" şeklinde sloganlar attı. Eylemin yapıldığı bölgedeki bazı duvarlara ise, "Rumlara sesleniyoruz, gelin Lokmacı Kapısı'nı birlikte açalım", "Rumların dediği olmayacak" gibi afişler asıldı.

Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği Başkanı Tanju Müezzinoğlu, köprü üzerinde yaptığı açıklamada, 2007 yılının "tavizler yılı" olmaması için halkı birlik olmaya çağırdı. Müezzinoğlu, esnaf olarak Lokmacı Köprüsü'nün, tavizlerin simgesi olmasını istemediklerini ve Rum'un tek taraflı, sınır tanımayan, adil ve kalıcı çözümden uzak taleplerini kabul etmediklerini belirtti. "AB'nin şımarık çocuğu" olarak nitelediği Rum Yönetimi Lideri Tasos Papadopulos'un, Türk tarafının bugüne kadarki iyi niyetine hiçbir platformda, iyi niyetle cevap vermediğini; aldığı her kararın, tüm Kıbrıs'ı, Rum Yönetimi'nin denetimine geçirmeye yönelik olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, "Papadopulos, önce 'köprü kalksın, duvarı sonra yıkarız' dedi; şimdi 'sadece köprünün kalkması yetmez, semboller de, bayraklar da kalksın' diyor. Ana hedef, Arasta esnafına katkı değil, 1963 sınırlarına dönülmesini sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği Başkanı Tanju Müezzinoğlu, Lokmacı Barikatı'ndaki köprünün, "istenilen tavizlerin simgesi olamayacağını" söyledi. Müezzinoğlu ayrıca, "Rum Yönetimi, beyinlerindeki duvarı ve sınırdaki duvarı yıkmadan, biz de köprüyü yıkmayız" diyerek, "tek taraflı taviz vermenin" ne almama geldiğinin iyi düşünülmesini istedi. Müezzinoğlu, "Buradan hep birlikte, Kıbrıs Rum halkına sesleniyoruz ve diyoruz ki; eğer adil ve kalıcı bir çözüm istiyorsanız ve eğer liderlerinizin '2007 yılı çözümsüzlük yılı olacak' iddialarını gerçekten desteklemiyorsanız, gelin, Ledra Caddesi'ndeki duvarınızı yıkın! Biz de sizi destekleyelim ve sizinle aynı zamanda o köprüyü yıkalım" diye belirtti.

(MG-SŞ-SŞ-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title