Haberler

Lokmacı Barikatındaki Üst Geçit Kaldırılıyor

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Lefkoşa'da KKTC ile Güney Kıbrıs Arasında Açılması Düşünülen Lokmacı Barikatındaki Üst Geçidin Kaldırılacağını Söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Lefkoşa'da KKTC ile Güney Kıbrıs arasında açılması düşünülen Lokmacı barikatındaki üst geçidin kaldırılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Talat, Ankara dönüşünde Ercan Havaalanında yaptığı açıklamada, Lokmacı barikatındaki üst geçidin kaldırılacağını, bu yöndeki çalışmaların kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

Rum tarafının niyetinin Lokmacı kapısını açmamak olduğunu ifade eden Talat, buna uluslararası toplumun tepkisinin ne olacağını merak ettiğini belirtti.

Talat, köprünün kaldırılacağını, ancak devleti yansıtan simgelerin kaldırılmayacağını söyledi. Talat, köprü kesin olarak kalkacak mı sorusuna karşılık da, "Karar verdik ya" ifadesini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, ayrıca istifa edip etmeyeceği konusundaki bir soru üzerine, kendisini halkın hizmet için seçtiğini ve istifanın zayıflık olacağını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title