Haberler

Lojistik Devi Ups İhracatçılarla Buluştu

Tüm Dünyada Faaliyet Gösteren Lojistik Devi Ups International Firması Başkanı Daniel Brutto, Türkiye İhracatçılar Meclisi'ni (Tim) Ziyaret Ederek Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Tim Başkanı Oğuz Satıcı ile Görüştü.

Tüm dünyada faaliyet gösteren lojistik devi UPS International firması Başkanı Daniel Brutto, Türkiye İhracatçılar Meclisi'ni (TİM) ziyaret ederek Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve TİM Başkanı Oğuz Satıcı ile görüştü.

Verilen bilgiye göre lojistiğin Türkiye ihracatındaki önemi ve lojistik sektöründe geleceğe yönelik yatırım olanaklarının ele alındığı toplantıda konuşan Devlet Bakanı Tüzmen, Türkiye'nin coğrafi konumu ile lojistik alanındaki önemine dikkat çekti. Rekabetçilikte iyi olmak ve rakiplere karşı üstünlük sağlayabilmek için lojistiğin olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Tüzmen, "Lojistik dünya rekabetimiz açısından en belirleyici unsur haline geldi" dedi. Tüzmen, lojistik kavramının üretim ve pazarlama faaliyetleri için bir destek unsuru değil; yatırım denklemi içinde yer alan temel bir unsur olduğu belirtti. "Burada ortak çıkarlarımız doğrultusunda orta ve uzun vadede neler yapabiliriz onu gözden geçireceğiz" diye konuşan Tüzmen, lojistik firmalarından dış ticaret için daha ucuz ve daha hızlı hizmet beklendiğini vurguladı.

TİM Başkanı Oğuz Satıcı da konuşmasında ortak çalışmalar yürütülen UPS'in, Türkiye ihracatının gelişimindeki katkısına dikkat çekti. Satıcı, "UPS'in Türkiye'deki organizasyonlarını büyütmesini bekliyoruz" diye konuştu.

UPS İnternational Başkanı Daniel Brutto ise konuşmasında Türkiye'nin Doğu ile Batı'yı birleştiren çok önemli bir ülke olduğunun farkında olduklarını söyledi. "101 yıllık bir firmayız ve gelirimizin yüzde 40'ı ABD" dışından diye konuşan Brutto, ABD dışında tüm dünyada 425 bin, Türkiye'de ise 4 bin çalışanları olduğunu belirtti. Brutto, Türkiye'nin UPS için "anahtar ülke" konumunda olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin bölge merkezi olma konusunda neler yapabileceğimizi yerinde görmek istedim" diye konuştu.

Ziyareti süresince, hem Türkiye içindeki müşterilerine daha iyi hizmet vermenin yollarını hem de Türkiye'nin bölgede bir lojistik merkezi olması konusunu değerlendireceklerini hatırlatan Brutto, "Anahtar ülke olan Türkiye'nin mallarını Batı Avrupa'ya iletilmesi noktasında, kara, hava ve deniz yolu taşımacılığı imkanlarını değerlendiriyoruz" diye kaydetti.

(SŞ-SŞ-BA-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title