Haberler

Liverpool'un Bu Sezon Tadı Yok

Şampiyonluğu geçen sezon kıl payı kaçıran Liverpool, bu sezon inişli çıkış grafiğiyle zirveden uzakta kaldı Suarez'in Barcelona'ya gitmesine izin veren "Kırmızılar", yaz döneminde renklerine bağladığı futbolculardan da şu ana kadar istediği verimi alamadı.

İngiltere Premier Lig'de geçen sezon şampiyonluğu son anda Manchester City'e kaptıran Liverpool, bu sezon sergilediği performansla şampiyonluk yarışında rakiplerinin gerisinde kaldı.

Menajer Brendan Rodgers yönetiminde geçen sezon kulübün 24 yıllık şampiyonluk özlemine son vermeye çok yaklaşan ancak yaşadığı puan kayıplarıyla ligi Manchester City'nin iki puan gerisinde tamamlayan Liverpool, bu sezon puan cetvelinin orta sıralarından kurtulamadı.

Ligin ilk 16 haftasında 7 kez mağlup olan ve üç kez de sahadan bir puanla ayrılan Liverpool, 21 puanla puan cetvelinin onuncu sırasında yer alıyor. Geride kalan haftalarda Manchester City, Manchester United, Chelsea, Aston Villa, West Ham, Newcastle United ve Crystal Palace takımlarına kalesinde 16 gol görerek mağlup olan Liverpool, Everton, Sunderland ve Hull City ile de berabere kaldı.

Maçlarını dünyaca ünlü 45 bin 500 kişilik Anfield Road Stadı'nda oynayan Liverpool, geride kalan haftalarda sahasında yaptığı 8 maçtan üçünde galibiyete ulaşırken, rakipleriyle 3 kez berabere kaldı, 2 kez de mücadeleden puansız ayrıldı.

"Devler Ligi"nde tek galibiyet

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon Real Madrid, Basel ve Ludogorets ile B Grubu'nda yer alan Liverpool, oynadığı 6 maçta sadece bir kez galip gelebildi.

Grup maçlarında 2 kez berabere kalan, 3 kez de sahadan mağlubiyetle ayrılan "Kırmızılar", 5 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü. Grubun ilk maçında evinde Bulgar ekibi Ludogorets'i 2-1 mağlup eden Liverpool, Basel'e 1-0, Real Madrid'e 3-0 ve 1-0 yenilip, Ludogrotes ile 2-2, Basel'le de 1-1 berabere kaldı.

Liverpool, grubunda 5 puanla 3. sırada yer alarak, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

Suarez'in boşluğu dolmadı

Şampiyonluk yarışında geçen sezon rakip fileleri 101 kez havalandırmayı başaran Liverpool, attığı 31 golle takımının skor yüküne büyük katkı sağlayan ancak sezon sonunda takımdan ayrılan Uruguaylı yıldız Luis Suarez'in yerini dolduramadı.

27 yaşındaki futbolcunun 75 milyon sterline İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona'ya gitmesine izin veren Liverpool, yaz döneminde kadrosunu 6 yeni transferde güçlendirse de bu futbolculardan şu ana kadar istediği verimi alamadı.

"Kırmızılar" toplam 49 milyon sterline Southampton'dan Adam Lallana, Dejan Lovren ve Rickie Lambert, 20 milyon sterline Benfica'dan Lazar Markovic, 12 milyon sterline Sevilla'dan Alberto Moreno, 10 milyon sterline Bayer Leverkusen'den Emre Can ve 16 milyon sterline de AC Milan'dan Mario Balotelli'yi renklerine bağladı.

Liverpool Menajeri Rodgers, Premier Lig'de daha önce Manchester City forması giyen ve sıradışı tepkileriyle gündemden düşmeyen Mario Balotelli'yi transfer ettiği için sık sık eleştirilirken, İtalyan futbolcu şu ana kadar Premier Lig, Lig Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde 15 maçta toplam 986 dakika forma şansı buldu ve yalnızca iki gol atabildi.

Liverpool'un kadrosuna kattığı Sırp forvet Markovic ise forma giydiği 12 maçta şu ana kadar gol atma başarısını gösteremedi.

Sturridge sakatlığı nedeniyle uzun süredir formaya uzak

Premier Lig'de geçen sezon rakip fileleri 21 kez havalandıran ve takım arkadaşı Luis Suarez'in ardından en çok gol atan ikinci futbolcu olan Sturridge, bu sezon yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süredir forma şansı bulamadı.

Sezon başında 3 kez forma giyen ve 1 gol atan İngiliz futbolcu, eylül ve ekim ayında yaşadığı sakatlık nedeniyle takımdaki yerini alamadı. Kasım ayında antrenmanlara başlayan ancak uyluk adalesinde yeni bir sakatlık yaşayan Sturridge'in 6 hafta daha sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı. - London, City of

Kaynak: AA / Spor

Luis Suarez Liverpool Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title