Haberler
BBC

'Liverpool bombacısı hastane saldırısını planlamaya Nisan'da başladı'

Güncelleme:

Terörle Mücadele Polis Birimi, patlamada ölen Irak doğumlu 32 yaşındaki saldırganın, Liverpool Kadın Hastanesi'ne Pazar günü yönelttiği saldırı için Nisan ayından beri malzeme alımına başladığını söylüyor.

İngiltere'de Terörle Mücadele Polis Birimi , Pazar günü Li verpool'da bir hastane önünde düzenlenen bombalı saldırının Nisan ayından itibaren planlandığını düşünüyor.

Polis ölen saldırgan Emad el Swealmeen'in, bomba yapımında kullandığı malzemeyi almaya Nisan ayında başladığını söyledi.

İngiltere'ye iltica başvurusunda bulunan 32 yaşındaki Irak doğumlu saldırganın yedi ay önce Liverpool'da bir ev kiraladığı açıklandı.

Kuzey Batı Terörle Mücadele Birimi Başkanı Russ Jackson, saldırganın dönem dönem psikolojik rahatsızlıklar yaşadığını ve bunun da soruşturmanın bir parçası olarak ele alınacağını söyledi.

El Swealmeen, evde yaptığı patlayıcıyla birlikte taksiye binerek Liverpool'daki Kadın Hastanesi önüne gelmiş, taksinin şoförünün tehlikeyi anlayarak kapıları kilitlemesiyle dışarı çıkamamış ve saldırıda ölen tek kişi olmuştu.

Yapılan otopside el Swealmeen'in patlama ve yangın neticesinde öldüğü anlaşılmıştı.

BBC, El Swealmeen'in ülkede mülteci olarak kalmak için başvurduğunu ama bu talebinin mahkemede değerlendirilmeden reddedildiğini doğruladı.

Polis yetkilisi Russ Jackson, "Uzman görevliler olay yeri incelemelerine hastanede devam edecekler" dedi.

Tanıyanlara çağrı

Jackson, "Patlayıcı cihazın parçalarının satın alınışıyla ilgili karmaşık bir resim ortaya çıkmaya başladı. El Swealmeen'in bu yılın Nisan ayında bir ev kiraladığını ve o zamandan beri de ilgili malzemeleri almaya başladığını biliyoruz. El Swealmeen'in, Irak'ta doğduğunu söyleyen bir yakın akrabasının da izini bulduk" dedi.

Polis Liverpool'un Kensington mahallesinde Sutcliffe Sokak'ta yaşayan Swealmeen'in Nisan ayında Rutland Bulvarı'nda bir eve geçtiğini, bu evde yapılan aramalarda "kayda değer bazı şeylerin" bulunduğunu söyledi.

Hızla ilerleyen soruşturmanın başka kişileri de kapsayıp kapsamayacağı henüz bilinmiyor.

Jackson "Bu olaya giden süreç ve nedenlerine dair tabloyu parça parça bir araya getirmeye çalışırken, kendisini tanıyanlara, özellikle de bu yıl içerisinde onunla ilişkisi olanlara çağrılarımızı sürdürüyoruz" dedi.

'Hristiyanlığa geçiş' süreci

BBC'ye konuşan Liverpool'da yaşayan bir Hristiyan kuruluşun gönüllüsü Malcolm Hitchcott, eşi ile birlikte, 20017 yılında iltica başvurusunun reddedildiğini ve çok zor durumda olduğunu söyleyen el Swealmeen'e sekiz ay kalacak yer gösterdiklerini anlattı.

Malcolm Hitchcott, "İsa'ya birçok Hristiyan'dan daha tutkuyla bağlıydı ve öğrenmeye hazırdı" dedi ve ekledi:

"Kesinlikle duygularının gerçek olduğunu söyleyebilirim. O sekiz ayın sonunda bizden ayrıldığında artık Hristiyan olduğundan hiç kuşkum yoktu".

BBC

Liverpool Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title