Haberler

Litvanya Büyükelçisi Darius Prancekevicius Atso'yu Ziyaret Etti

Litvanya Büyükelçisi Darius Prancekevicius Antalya Ticaret ve Sanayi Odasını Ziyaret Etti.

Litvanya Büyükelçisi Darius Prancekevicius Antalya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Litvanya Büyükelçisi Darius Prancekevicius, Litvanya Antalya Fahri Konsolosu Mine Okudur ile birlikte Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Özgen ve ATSO Meclis Başkanı Salim Güllüpınar'ı ziyaret etti.

Türkiye'nin Litvanya'da en gözde turizm destinasyonu olduğunu belirten Büyükelçi Prancekevicius, Litvanyalı turistlerin Türkiye'de özellikle Antalya'yı tercih ettiğini söyledi. Prancekevicius, "Litvanya'dan Türkiye'ye giden turist sayısı 2006 yılında 50 bin iken, 2007 yılında 70 bine yükseldi. Bu kişilerin 48 bini tatil için Antalya'yı tercih etti. Fiyat kalite bakımından Antalya çok uygun bir tatil destinasyonu. Litvanyalı tatilcilerin aradığı her şey Türkiye'de var. Bu nedenle vatandaşlarımız Türkiye'deki tatillerinden büyük keyif alıyorlar. Türkiye'den Litvanya'ya gidenlerin sayısında da artış var. Turizmdeki bu ilişki, son dönemde iki ülke arasında iş hayatına da olumlu yansıyor" dedi.

Son yıllarda 150 Litvanyalı'nın Antalya bölgesinde 2. konut ve gayrimenkul satın aldığını da belirten Büyükelçi Prancekevicius, "Güneş ve iklim Antalya bölgesi için büyük bir avantaj. Antalya'da gayrimenkul alımı konusunda büyük bir istek var. Ancak şu anda bu konuda Türkiye'de bürokrasinin ağır işlemesi ve satın alma sürecinin uzun olması, bu isteğin önünde büyük bir engel" diye konuştu.

Litvanya'nın AB üyeliği için 1991 yılında müracaat ettiğini ve 2004 yılında tam üye olduğunu da kaydeden Prancekevicius, Llitvanya olarak Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediklerini ifade etti. Büyükelçi Prancekevicius, Antalya ve Litvanyalı işadamları arasında ikili ilişkilerin arttırılmasını arzuladığını da söyledi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen, Büyükelçi Prancekevicius'un ziyaretinin, Antalya ve Litvanya arasında ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, "AB üyesi Litvanya, stratejik konumu itibariyle Avrupa pazarı için üretim ve ticari etkinliklerde bulunmak isteyen firmalar için ideal bir ülke" dedi.

ATSO olarak yabancı odalarla ortak projeler gerçekleştirdiklerine değinen Özgen, Litvanya'daki odalarla da işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi.

Antalya'nın Serbest Bölgesi, Organize Sanayi Bölgesi, Teknopark, Dünya Ticaret Merkezi gibi yatırımlarıyla yabancı yatırımcılara fırsatlar sunduğunu kaydeden Özgen şöyle konuştu; "Büyük bir turizm zenginliğine sahip olan Antalya, turizmin gelişmesi için de büyük çaba harcamaktadır. Turizm ve ticaret ilişkilerimizin özellikle ortak yatırım biçimindeki ilişkilerin artması için gerekli tüm çalışmaları yapmaya hazırız. Antalya'nın sürdürülebilir gelişme çizgisinde doğal ve tarihi zenginliğini koruyarak, bir uluslararası barış ve dostluk merkezi olmasını arzuluyoruz. Kurumlar arasında oluşturulan ikili ilişkilerin ülkeler arasındaki ilişkilere yansıyacağına inanıyorum." ATSO Başkanı Özgen, Büyükelçi Prancekevicius'a ziyaretin anısına seramik bir tabak hediye etti.

(SÇ-SÇ-Y) 20.03.2008 17:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title