Haberler

Liseliler Letonya'ya Gidiyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki lise öğrencileri, afet ve iş kazalarında acil müdahale konusunda staj yapmak için Letonya'ya gidiyor.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri ile ilgili 2012 teklif çağrısı döneminde, Kandilli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Tülay Görmüş tarafından hazırlanan "simülasyon eğitimi ile afet ve iş kazalarında acil müdahale hizmetlerinin öğrenilmesi" adlı proje çalışması kapsamında 12 öğrenci, Letonya'ya gidiyor. Rehber öğretmenlerle birlikte Letonya'ya gidecek olan öğrenciler, buradaki Daugavpils Medicinas Koledza adlı eğitim kurumunda, 4-18 Mayıs 2013 tarihleri arasında 2 haftalık staj eğitimi yapacak. Eğitime, okulun Acil Tıp Teknisyenliği ve Hemşirelik bölümü öğrencileri Furkan Topraklı, Uğur Tükenmez, Meral Altay, Gizem Nur Sarı, Merve Cin, İzem Çarşanbalı, Muharrem Şahin, Onur Akça, Muhammet Fatih Atalay, Merve Sert, Cansu Yılmaz, Berna Kübra Duman katılacak.

Öğrencilerin, proje çalışması kapsamında Letonya'da mesleki, kültürel ve sosyal faaliyetlerde de bulunacağı belirtildi.

01.05.2013 15: 48: 47

TSI

NNNN - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Zonguldak Kandilli Letonya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title