Haberler

Liseliler Elektrikli Otomobil Yaptı

Güncelleme:

Kayseri'de Endüstri Meslek lisesi ögrencileri ve öğretmenleri elektrikli otomobil yaparak fuarda sergiledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF), Dünya Ticaret Merkezi'nde açıldı. Fuara, kent merkezindeki ve ilçelerdeki meslek lisesi okulları katıldı. Öğrencilerin, öğretmenleri nezaretinde yaptıkları arasında en çok ilgiyi, 38 KEML 001 plakalı elekritle çalışan otomobil çekti.

Kayseri Melikgazi Teknik Endüstri Meslek Lisesi'nde bir grup elektrik-elektronik bölümü öğrenci ile öğretmenleri Mehmet Şahin, 3 aylık çalışma sonucu 2. 5 beygir gücünde, 200 kilıometre hız yapabilen ve ortalama 2 saat trafikte gidebilen protip bir otomobil yaptıklarını söyledi. Fuarda sergilenen otomoblle ilgili öğretmen Mehmet Şahin, "Başbakanımızın yerli bir otomobil yapılması yolundaki sözleri, okul yönetimimizin desteğiyle, öğretmen ve ögrencilerimizin katkısıyla 4 saatlik şarjın ardından 2 saat gidebilen otomobil imal ettik. Vitesli ve vitessiz kullanabilen, özellikle özürlülerin kullanımı açısından son derece rahat olan otomobil, patenti alınarak, seri üretilebilir. Bize maliyeti 8 bin TL dolayında oldu" dedi.

Fuar alanında korna çalarak deneme sürüşleri yapılan otomobil, öğrenciler, öğretmenler ve fuarın açılışına katılan davetlilerce ilgiyle izlendi.

METEF Kayseri Fuarında Kız Testik lise ögrencilerinin yaptığı kıyafetler, el sanatları, dokumalar, erkek ögrencilerin ise yaptıkları robotlar, elektrik ve elektronikli eşya, demir ve tahtadan yapılan ürünler, 7 kişinin aynı anda binip, pedal çevirdiği dev bisiklet ilgiyle izlendi. METEF fuarında ögrencilerin yaptığı göz nuru el emeği ürünler, okul koruma dernekleri yararına satışa çıkarıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Eğitim Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title