Haberler

Liseli Reyan'ın Kanserle Savaşı

SAMSUN'da 3 yıl önce kemik kanseri teşhisi konulan lise üçüncü sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Reyhan Kaya, ağır tedavi sürecinde bir yandan da devamsızlıktan sınıfta kalmamak için çabalıyor.

SAMSUN'da 3 yıl önce kemik kanseri teşhisi konulan lise üçüncü sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Reyhan Kaya, ağır tedavi sürecinde bir yandan da devamsızlıktan sınıfta kalmamak için çabalıyor.

Reyhan'a kanser teşhisi19 Mayıs Anadolu Lisesi birinci sınıf öğrencisiyken konuldu. Tedavisi nedeniyle o yıl evde eğitim görmeye başlayan Reyhan, bunu istemedi ve doktorların da önerisiyle ikinci sınıftan itibaren tekrar okuluna devam etmeye başladı. Reyhan zaman zaman iyileşti, ancak her defasında hastalığı yeniden nüksetti. Halen dördüncü kez nükseden hastalığı nedeniyle İstanbul'daki bir hastanede yoğun kemoterapi alan Reyhan, tedavide geçen günlerinde okula gidemediği için rapor alıyor.

Ancak raporlu da olsa 90 günden fazla devamsızlık halinde sınıfta kalacağı için hem Reyhan, hem de ailesi, bu konuda büyük özen gösteriyor. Buna rağmen bazı sınıf arkadaşlarının, 'devamsızlığın arttı, sınıfta kalacaksın' demesi üzerine psikolojisi bozulan Reyhan, okul değiştirmek zorunda kaldı. Babası Mehmet Kaya da kanser tedavisi gören kızının moral ve motivasyonunu yüksek tutmak için Reyhan'ın kaydını bir özel okula almak durumunda kaldı. Reyhan şimdi hem kanseri yenip sağlığına kavuşmayı, hem de öğrenimini sürdürmeyi hedefliyor. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kaya Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title