Haberler

Liseli Öğrenciler Avrupa'da Bilimsel Çalışmalara Katılacak

Manisa'nın Demirci ilçesinde "Avrupa'ya Eser Rüzgar" projesi kapsamında yenilenebilir enerji konuları ile ilgili 7 öğrenci bilimsel çalışma yapmak üzere Avrupa'ya gidecek.

Manisa'nın Demirci ilçesinde "Avrupa'ya Eser Rüzgar" projesi kapsamında yenilenebilir enerji konuları ile ilgili 7 öğrenci bilimsel çalışma yapmak üzere Avrupa'ya gidecek.

Demirci Ahi Evran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve AB Bakanlığı tarafından desteklenen "Avrupa'ya Esen Rüzgar" projesi kapsamında 7 öğrenci ve 3 danışman öğretmen eşliğinde Çekya ve İsveç'te yenilenebilir "Rüzgar Enerjisi" ile ilgili 21 gün sürecek bilimsel çalışmalara katılacak.

Okul Müdürü ve proje sorumlusu Bilal Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB Bakanlığı ve Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye değer gördüğü proje kapsamında pazar günü öğretmen ve öğrencilerin yola çıkacağını söyledi.

Proje amacını, okulda elektrik bölümü öğrencilerinin mezuniyet sonrası istihdam olanaklarının sağlanması ve yenilenebilir enerji sektörünün gelişimine katkı sunacak çalışmalarda bulunmak olduğunu belirten Çetinkaya, şunları ifade etti:

"Proje kapsamında eğitimciler gözetiminde öğrencilerimizle beraber Çekya Prag şehrinde enerji sektörünün önde gelen firmalarıyla ortaklığı bulunan ve yetiştirdiği öğrencilerle sektörün eleman ihtiyacını karşılayan Stredni Skola Mesleki Eğitim Merkezi'nde yürütülen çalışmalara katılacaklar.Eğitim Merkezi'nde oluşturulan uygulama sınıflarında pratik eğitim çalışmalarına güzel örnekler verilmekte. Proje kapsamında 1 idareci 2 danışman öğretmen eşliğinde 7 öğrenci 21 sürecek sürecek çalışma yapacaklar."

Öğrencilerin Çekya'da görecekleri eğitimin ardından İsveç'e geçeceklerini aktaran Çetinkaya, "Öğrencilerimiz Çekya'daki çalışmaların ardından İsveç'e geçerek buradaki eğitim merkezlerini gezecekler. Ardından İsveç'te kurulu enerji sistemleri üzerinde incelemelerini yaptıktan sonra Türkiye'ye dönecekler. Gördükleri eğitim ve yaptıkları incelemeler sonucu Türkiye'de proje geliştirmelerini bekliyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Çetinkaya Demirci İsveç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title