Haberler

Liseli'den Duygulandıran Bağış

Şiir Yarışmasında Kazandığı 1000 TL'yi Şehit Çocuklarına Bağışladı

OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde lise öğrencisi Kübra Kısaoğlu, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 95. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasından kazandığı 1000 TL'lik ödülü şehit çocuklarının eğitimine bağışladı.

Kadirli Terör Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin organize ettiği şiir yarışmasında Gülten Ali Ziyan Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Kübra Kısaoğlu, 'Şehit Babam' adlı şiiriyle birinci oldu. Kısaoğlu'nun ödülü Yasdıoğlu Metro Market'in restoranında dün akşam düzenlenen ödül törenle verildi. Törene, Kaymakam A.Rauf Ulusoy, Belediye Başkanı MHP'li Ömer Tarhan, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ercan Bozkuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, İlçe Emniyet Müdürü Andaç Çelebi, Terör Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Battal Işıkbol, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Gecede Kaymakam A.Rauf Ulusoy, şiirini okuyan liseli Kübra Kısaoğlu'na 1000 TL ödül ve başarı belgesini verdi. Genç kız, ödülü aldıktan sonra, "Ben bu parayı şehit ailelerinin çocuklarının eğitimi için bağışlıyorum" diyerek iade etti.

Babası emekli öğretmen olan Kübra'nın bu davranışı salonu dolduran herkesi duygulandırdı. Kaymakam A.Rauf Ulusoy da Kübra'nın örnek bir davranış sergilediğini bu davranışından dolayı kendisiyle gurur duyduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title