Haberler

Lise Öğrencilerinden "Engel Kusur Değildir" Programı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir gurup lise öğrencisi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, engelli vatandaşlara daha fazla dikkat çekmek amacıyla bir program hazırladı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir gurup lise öğrencisi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, engelli vatandaşlara daha fazla dikkat çekmek amacıyla bir program hazırladı.

Siverek Karacadağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3. Sınıf öğrencilerinin gerçekleştirdiği program, okul konferans salonunda yapıldı. Açılış konuşmaları ardından, engelli vatandaşların, duyarsız kişiler yüzünden karşılaştıkları zorlukların anlatıldığı slayt gösterimi yapıldı. Gösterimde bazı engelli öğrencilerin hayat hikayeleri de duygusal anlar yaşattı. Programda öğrenciler tarafından hazırlanan şiir ve vücut diliyle söylenen şiirler de okundu. Program organizasyonundan sorumlu Lise 3. Sınıf öğrencisi Safiye Nur Aymelek, "Amaçlarının toplum içerinde engelli vatandaşlara daha fazla dikkat çekmek olduğunu' belirterek, "Öğrenciler olarak engelli vatandaşların sorunlarını gündeme getirmek ve toplum içerisinde duyarlılığı geliştirmek amacıyla böyle bir program tertipledik. Şunun bilinci insanlarda oluşması gerekli, aslında her insan bir engelli adayıdır. Engel sadece fizikte değil, fizikte veya bedende engel olabilir ama bu başarılı olamayacağı anlamına gelmez, çok sayıda engelli olup, büyük başarılar elde eden insanlar vardır. Buradan engelli kardeşlerime şunu söylemek istiyorum; vücudunuz da ki engelleri kendinize dert edinmeyin, başaramayacağınız hiçbir şey yoktur, muhakkak herkesin bir kusuru ve engeli vardır, önemli olan hayatta bunları aşmaktır" dedi.

Öğrencilerin duyarlılığından dolayı kendilerine teşekkür eden Siverek Engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş, "Gönüllü olarak kız kardeşlerimiz bizim için çok güzel bir program tertiplediler. Bu programda gerek görme engellileri, gerekse diğer engellilerin karşılaştıkları sorunları yaptıkları slayt gösterisiyle, bir farkındanlık gerçekleştirdiler. Genç yaşta böyle duyarlı olmaları bizi onurlandırdı, tekrardan tüm öğrencilere teşekkür ediyorum" diye sözlerini ifade etti

Bir saat süren programa öğrenciler, velileri, öğretmenler ile çok sayıda engelli vatandaş katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Şanlıurfa Karacadağ Siverek Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title