Haberler

Lionel Messi'yle Tanışan 6 Yaşındaki Murtaza Ahmadi, Şimdi Perişan Halde

Güncelleme:

Poşetten Messi formasıyla tüm dünyada tanınan 6 yaşındaki Murtaza Ahmadi, Taliban'dan kaçmak için ailesiyle köyünü terk etti. Afgan aile, şimdi zor şartlarda yaşamaya çalışıyor.

Arjantin'in renklerinde plastikten bozma Lionel Messi formasını giyip çektirdiği fotoğrafla bütün dünya onu tanımıştı. 6 yaşındaki Murtaza Ahmadi'nin bu fotoğrafı günlerce konuşulmuştu. O kare viral olurken Messi de boş durmamış, Afgan hayranına imzalı formasını göndermişti.

Aradan bir süre geçtikten sonra Katarlı organizatörler devreye girmiş ve Messi ile Murtaza'yı bir araya getirmişti. Messi'nin kucağında kameraların karşısına geçen Murtaza'nın sevinci yüzünden okunuyordu. Küçük Murtaza bu kez Barcelona forması giymişti.

Lionel Messi'yle Tanışan 6 Yaşındaki Murtaza Ahmadi, Şimdi Perişan Halde

TALİBAN NEDENİYLE KÖYÜNÜ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

2016'daki bu olayın ardından iki yıl geçti ve Murtaza unutuldu. Aradan geçen bu sürede Murtaza'nın hayatı hiç de iyi gitmedi. İki yıl sonra İspanyol Haber Ajansı EFE, Murtaza'yı bulmak için Afganistan'a gittiğinde acı gerçekle karşılaştı. Taliban nedeniyle kaldıkları köyü terk etmek zorunda kalan Murtaza ve ailesi her şeyi geride bıraktı.

Murtaza'nın Messi'ye imzalattığı Arjantin ve Barcelona formalarını da Jaghori'de bıraktığı ve bir gece yarısı ailesiyle birlikte evden ayrıldıkları öğrenildi.

Lionel Messi'yle Tanışan 6 Yaşındaki Murtaza Ahmadi, Şimdi Perişan Halde

ŞU AN AFGANİSTAN'DA YAŞIYOR

Elde edilen bilgiye göre Murtaza ve ailesi şu anda Afganistan'ın başkenti Kabil'de zor şartlarda yaşıyor. Zorda kalan Murtaza ve ailesi Birleşmiş Milletler'den yardım talebinde bulunmuş. İltica etmek istemişler, ancak başvuruları reddedilmiş. Küçük Murtaza "Burada topum yok, futbol oynayamıyorum" derken evini özlediğini belirtiyor.

Lionel Messi'yle Tanışan 6 Yaşındaki Murtaza Ahmadi, Şimdi Perişan Halde

OKULA BİLE GİDEMİYOR

Murtaza'nın ailesi ise oğulları için endişeli: "Tanındığı için oğlumuzun kaçırılmasından korkuyoruz. Bu yüzden onu eve kilitledik, dışarı çıkmasına izin vermiyoruz. Okula da gönderemiyoruz."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Lionel Messi Arjantin Spor Haberler

500

Yorumlar (35)

CO HART:

messi kadar asagılık bi futbolcu yok vereceği 10 bin euro bile belki bu çocuğun hayatını değiştirmeye yeterdi . Allah cimri etmesin cimrilik hastalıktır aşağılık messi

32
6
yanıtYanıtla
KİN VE ÖFKE:

Tanıyorsun değil mi Messi'' yi? Bu kadar ana bu çocukları nasıl doğurmuş akıl alır gibi değil.

yanıt0
yanıt0
Dürbünlü:

Messi çocuga formasını vereceğine,1 milyon € verseydi,,böyle perişanlık olmazdı.

35
3
yanıtYanıtla
rok:

formayı satsa zaten kurtulur fotograflı belgeli medyanın önünde bizzat messinin hediye ettigi formanın degeri en az1-2 milyon eder

yanıt2
yanıt2
Rizespor’lu:

Aynen.

yanıt3
yanıt0
çorumsporlu:

Çok Dogru Hocam.

yanıt3
yanıt0
YA DİĞERLERİ:

1 çocuk kurtulurdu ya diğerleri. .

yanıt3
yanıt0
denizlideki işsiz:

herkes şovunu yaptı çocuğu yüzüstü bıraktı gitti. batının ahlakını düşünün artık

24
4
yanıtYanıtla
D.paşalı:

Güzel çocuk keşke o üzerindeki laylon forma Ronaldo forması olsaydı inan çok daha iyi olurdu, Messi ne akar ne kokar ondan hayır gelmez.

25
3
yanıtYanıtla
SİYAH BEYAZ:

messi ronaldonun tırnağının pisliği bile olamaz

19
5
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title