Haberler

Lımburg: Sigorta Şirketi, Mağdur Türk İşçiye Çıkış Verdi

Türkiye'de İzinde Olduğu Bir Sırada Almanya'daki Evini Su Basan Bahattin Turan Adlı Türk, Sigortadan Zararının Karşılanmasını Beklerken Çıkışını Aldı. Mağdur Vatandaş, Hukuki Mücadele Başlattı.

Türkiye'de izinde olduğu bir sırada Almanya'daki evini su basan Bahattin Turan adlı Türk, sigortadan zararının karşılanmasını beklerken çıkışını aldı. Mağdur vatandaş, hukuki mücadele başlattı.

Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Hadamar Kasabası'nda ikamet eden Burdurlu Bahattin Turan'ın evini Türkiye'de izindeyken su bastı. Geçen Ocak ayında kaloriferin bozulması sebebiyle patlayan su boruları evi kullanılamaz hale getirdi. Su borularının patladığını anlayan Turan'ın Alman komşusu, Türkiye'deki aileye durumu haber verdi. Bunun üzerine Turan ailesi, tatillerini yarıda bırakarak Almanya'ya geri dönmek zorunda kaldı. Kendi mülkiyetlerindeki evleri sigortalı olan Turan ailesi, sigorta şirketinden bilirkişi çağırdı. Sigorta şirketi, evdeki hasarı belirledikten sonra masrafları karşılamak yerine aileye çıkış verdi.

Olayı anlatan Turan, "Geçen Ocak ayında Türkiye'ye gittik. Ancak kaloriferler birkaç gün sonra bozulmuş, su boruları da donarak patlamış ve evi su basmış. Komşumun bize haber vermesi üzerine hemen Almanya'ya döndük" dedi. Konuyu sigorta şirketine anlattığını kaydeden Turan, "Eve gelen bilirkişi, hasarı 23 bin 525 Euro olarak tespit etti. Sonra bana dönüp, 'Hasar 2-5 bin Euro arasında olsaydı öderdik' dedi ve gitti. Güya izne gideceğimi sigorta şirketine bildirmem gerekiyormuş. Ben de avukatıma başvurdum. Yasalara göre sigorta, tüm zararımı karşılamak zorunda. Ancak mahkeme süreciyle bunu uzatmaya çalışıyor" diye konuştu.

Sigorta şirketine primlerini zamanında yatırdığını söyleyen Bahattin Turan, "Şimdi zararımı karşılamak istemiyorlar. Mahkeme süreciyle beni oyalamaya çalışıyorlar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title