Haberler

Limak Ergani Çimento TMSF'den Alındıktan Sonra Yatırım Atağına Geçti

Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde Faaliyet Gösteren

Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde faaliyet gösteren

Limak Ergani Çimento Fabrikası'nın yatırım atağına geçtiği belirtildi.

Limak Ergani Çimento Fabrikası'nın dünü ve bugünüyle ilgili basına açıklamalarda bulunan fabrikanın Genel Müdürü Ali Sarıbay, ilçeye hizmet için geldiklerini, Ergani halkı için imkanlarının tümünü seferber ettiklerini ifade etti.

Limak Ergani Çimento Fabrikası'nın TMSF'den devralındığı 04.01.2006 tarihinden bu yana yapmış olduğu yatırımlarla bölgesine olumlu katkılarda bulunmanın haklı gururunu yaşadığını ifade eden Sarıbay, şöyle konuştu: "Fabrikamız, yatırımlarla öncelikle mevcut kapasiteyi çalışır hale getirmek, üretim kapasitesini artırmak ve çevreye atılan tozları yasal sınırlar içerisinde tutmayı hedeflemiştir. Bununla ilgili 2006 yılında 5.000.000 Euro'luk yatırım gerçekleştirilmiş olup; bu tutar 2007 yılı için 7.000.000 Euro olarak planlanmıştır."

Çimento fabrikasının bundan böyle toz kirliliğine yol açmadan faaliyetine devam edeceğini anlatan Sarıbay, sözlerine şöyle devam etti: "Çimento fabrikalarının en büyük atık gaz kaynağı döner fırın elektro filtre bacalarına toz filtreleri takılıp iyileştirme yapılmış, muhtelif toz kaynaklarını ise ortadan kaldırmak için çimento değirmenlerine toz filtreler monte edilmiştir. Ayrıca Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan alınan emisyon izin belgesi ve satın alınan toz ölçüm cihazları ile bacalardan atılan anlık toz miktarı tespit edilerek, negatif çevresel dış etkiler sürekli kontrol altına alınmıştır. Fabrika bacalarından atmosfere atılan sıcak gazlardan faydalanmak için sıcak su reküperatör yatırımı yapılarak, hizmet binaları ve sosyal tesislerin kalorifer ve sıcak su ihtiyacı hiçbir yakıt harcanmadan temin edildi. İnşaat sektöründe hızlı büyüme ve artan talebe paralel olarak müşteri beklentilerine uygun kalite ve zamanında çimento üretebilmek amacıyla yatırım yapılarak üretim kapasitesi yüzde 50 civarında artırılmıştır. Şirket personelinin tehlike ve risklerden uzak, daha iyi ve güvenli şartlarda çalışabilmesi için gerekli iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınarak koruyucu malzeme kullanımı özendirilmiştir."

Ali Sarıbay, Limak Çimento Grubu'nda yönetim anlayışının bir gereği olarak insana ve çevreye duyulan saygının bu konuda yapılan yatırımlarla gerçekliğini kanıtladığını söyledi.

Sarıbay, bu anlamda Limak Çimento Grubu Şirket çalışanlarının mesleki, sosyal ve kişisel gelişimleri için programlı olarak eğitimler gerçekleştirdiğini söyledi.

Bunun sonucunda çalışanların teknolojik gelişmeleri yakından izlemek, bilgi, tecrübe ve yeterliliklerini artırma fırsatı yakalayarak yeniliklere adaptasyon sürecini hızlandırdığını anlatan Ali Sarıbay, şöyle konuştu: "Çevre düzenlemesine vermiş olduğu önem ve doğaya duyulan saygının uzantısı olarak 2006 yılı içerisinde muhtelif türlerde toplam 1675 adet ağaç dikilmiştir. Çalışanlarına daha iyi koşullarda yaşama imkanı sağlamak amacıyla gerek fabrika sahası içerisinde gerek sosyal tesislerde yapılan yeni inşaat, tadilat ve tamiratlarla çok ciddi değişiklikler başarılmıştır. Kötü görünümlü eski binalar yıkılarak, fabrika dışından toprak getirilip yeşil alan oluşturulmaktadır. Dolayısıyla adeta fabrikanın çehresinin değiştiğini görmek mümkün. Çevresel faaliyetler, mevsim soğuklarına rağmen devam etmekte olup bu yönde yatırımlar gelecekte de sürecektir."

Ergani Çimento'nun yatırım faaliyetleriyle gerek yerli gerek yabancı firmalara iş imkanı, bölge insanına ise istihdam sağladığını dile getiren Sarıbay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dolayısıyla bu durum öncelikle esnaf, bayi ve bölgedeki nakliyecilere ekonomik olarak büyük oranda katkı sağlamış; iş hacmini artırmış ve canlılık kazandırmıştır. Bulunduğu bölgede en büyük istihdam kaynağı olmasının yanında TMSF'den devr alındıktan sonra mevcut çalışanlara ek 68 kişi işe alınarak hatırı sayılır düzeyde ek istihdam sağlanmıştır. Sonuç olarak, 2006 yılı Ergani Çimento için tam bir yatırım yılı, Ergani halkı ve şirket çalışanları için daha düzenli, temiz ve tozsuz bir yılın başlangıcı olmuştur."

Sarıbay, duyarlılığından ötürü Ergani halkına ve yetkililere ayrıca teşekkür etti.

(ET-EST-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title