Haberler

Lillikas: "Kıbrıs'ta Çözüm İçin Ciddi Görüşme Beklenmemeli"

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yorgos Lillikas, "AB'ye ve 'Kıbrıs Cumhuriyeti'ne Karşı Tutumu Göz Önüne Alındığında, Türkiye'den, Kıbrıs'taki Siyasi Sorunun Çözümü İçin Ciddi Görüşmelere Girmesini Beklemenin Gerçekçi Olmadığını" Savundu.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yorgos Lillikas, "AB'ye ve 'Kıbrıs Cumhuriyeti'ne karşı tutumu göz önüne alındığında, Türkiye'den, Kıbrıs'taki siyasi sorunun çözümü için ciddi görüşmelere girmesini beklemenin gerçekçi olmadığını" savundu.

Rum haber ajansına göre, Lillikas BM Genel Kurul toplantısının düzenlendiği New York'tan dönüşünde Larnaka havalimanında yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar BM'nin Kıbrıs'ta yeni bir inisiyatif üstlenmesi için yeterli zaman olmadığına, ancak BM Genel Sekreteri Kofi Annan'dan sonra görevi üstlenecek yeni genel sekreterin bunu yapabilmesi için zemini hazırlamak ve doğru koşulları oluşturmak için yeterli zamanın bulunduğuna inandığını söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum Yönetimi Lideri Tasos Papadopulos arasında 8 Temmuzda varılan anlaşmanın hayata geçirilmesi için BM ve diğer ülkelerin Türk tarafına "gerekli uzlaşmayı göstermesi için" müdahale etmesi gerektiğini savunan Lillikas, Kıbrıs'ta çözümün sadece Rum tarafının tek taraflı hareketiyle değil, Kıbrıslı Türkler ve Türkiye ile diyalogla mümkün olabileceğini söyledi.

Lillikas, "Türkiye'nin 'Kıbrıs Cumhuriyeti'ne ve AB'ye karşı tutumu düşünüldüğünde, Ankara'dan Kıbrıs'taki siyasi sorunun çözümü için ciddi görüşmelere girmesini beklemek gerçekçi değildir" iddiasında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title