Haberler

Lillikas: "İyi Niyetimize Rağmen Anlaşma Sağlanamadı"

Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yorgos Lillikas, AB-türkiye İlişkilerinde Krizden Kaçınmak İçin AB Dönem Başkanı Finlandiya'nın Girişimleriyle Tampere'de Yapılan Görüşmenin, "Kendilerinin ve AB Dönem Başkanı Finlandiya'nın İyi Niyetine Rağmen Anlaşmayla Sonuçlanmadığını" İddia Etti.

Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Yorgos Lillikas, AB-Türkiye ilişkilerinde krizden kaçınmak için AB Dönem Başkanı Finlandiya'nın girişimleriyle Tampere'de yapılan görüşmenin, ''kendilerinin ve AB Dönem Başkanı Finlandiya'nın iyi niyetine rağmen anlaşmayla sonuçlanmadığını'' iddia etti.

Lillikas, görüşmelerin, AB'ye üye ülkeler arasında gerekli görüş birliğinin oluşması adına devam edeceğini kaydetti.

Lillikas, Kıbrıs Rum hükümetinin Fin önerilerine olumlu karşılık verdiğini ve sonuç alınması için de çok çaba gösterdiğini öne sürdü.

Lillikas ayrıca, Fin önerilerinden olumlu sonuç alınması halinde, ''doğrudan ticaret yapılması için Mağusa Limanının AB gözetiminde açılmasına izin verileceğini, Maraş'ın BM'ye devredileceğini ve şehrin 'esas sahiplerine' iadesinin sağlanacağını'' kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title