Haberler

Lig A'da Orduspor İle Samsunspor Arasında 20 Yıllık Randevu

Orduspor En Son Süper Lig'de 20 Yıl Önce Karşılaştığı Samsunspor İle İlk Kez Bir Resmi Maçta Karşılaşacak Olmanın Heyecanını Yaşıyor. Teknik Direktör Yücel İldiz, Kendi Sahalarında Oynamanın Avantajını En İyi Şekilde Kullanacaklarını Dile Getirdi.

Orduspor en son Süper Lig`de 20 yıl önce karşılaştığı Samsunspor ile ilk kez bir resmi maçta karşılaşacak olmanın heyecanını yaşıyor. Teknik Direktör Yücel İldiz, kendi sahalarında oynamanın avantajını en iyi şekilde kullanacaklarını dile getirdi.

Pazar günü Lig A`da Samsunspor`u ağırlayacak olan Mor-Beyazlı takımda büyük bir heyecan yaşanıyor. 20 yıl önce o zamanki adıyla 1`nci Lig`de Samsunspor`la karşılaşan Orduspor, aradan geçen zaman içerisinde hiçbir resmi karşılaşmada rakibiyle karşı karşıya gelmedi. 19 Eylül Stadı`nda 20 yıl sonra ilk randevusuna çıkacak olan Orduspor, en son 1985-1986 sezonunda evinde karşılaştığı maçı 2-1 kaybetmişti. Aynı sezonda Samsunspor 36 maç ve 48 puanla ligi üçüncü sırada tamamlamış, Orduspor ise 36 maç ve 22 puanla İkinci Lig`e düşmüştü. Takımının çok iyi durumda olduğunu belirten Teknik Direktör Yücel İldiz, kendi sahalarında oynamanın avantajını iyi kullanmak istediklerini söyledi. Kart cezalısı olan Şenol ve Selçuk`un yanısıra sakatlıkları bulunan Mustafa ve Ufuk`un Samsunspor`a karşı forma giyemeyeceğini söyleyen İldiz, ¨Samsunspor Süper Lig`ten düşen bir takım ve kadrosunu koruyor. İyi bir maç olmasını diliyoruz. Şampiyonluğun güçlü adaylarından biriyle oynayacağız. Bizde sezona iddialı hazırlandık. Sezona galibiyetle başlayıp moral bulmak istiyoruz. Saha ve seyirci avantajını kullanarak 3 puan kazanacağımıza inanıyorum¨ dedi.

Samsun`dan zafer yemini

Samsunspor Teknik Direktörü Hasan Şengün, Orduspor`u mağlup ederek lige iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi. Şengün, ¨Kendimizi şampiyonluğun en güçlü adayı olarak görüyorsak Orduspor maçından mutlaka galibiyetle ayrılmak zorundayız¨ dedi.

Türk Telekom Lig A`da yarın Orduspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Kırmızı-Beyazlı takımda, cezalı Serkan Aykut dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Bugün yapılan son taktik çalışmasının ardından karayolu ile Ordu`ya geçen Samsunspor`da Teknik Direktör Hasan Şengün hareket öncesi oyuncuları ile bir görüşme yaptı. Ligin ilk maçlarının her zaman zor geçtiğini söyleyen Şengün, ¨Lige iyi başlamak adına bu karşılaşmadan mutlaka 3 puan almak zorundayız. Zor maç olacağını biliyorum. Kendimizi şampiyonluğun en güçlü adayı olarak görüyorsak Orduspor maçından galibiyetle ayrılmalıyız. Bunun için sahada 90 dakika boyunca maçtan kopmadan mücadele edeceğiz. Kesinlikle galibiyetle ayrılacağımıza inanıyorum¨ diye konuştu. Hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ve her maça 3 puan için çıkacaklarını belirten Teknik Direktör Hasan Şengün, ¨İyi oynayan ve hak eden kazansın. Centilmence bir karşılaşma olmasını diliyorum. Ancak iyi oynayan da kazanan tarafından Samsunspor olmasını umut ediyorum. Bizim için çok önemli bir karşılaşma. Bütün futbolcularım üzerlerine düşen görevi yerine getirecektir¨ dedi.

(HABER : Erol KÜÇÜKOĞLU/GIR)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title