Haberler

    Lif Kaynağı Mucize Besinler

    Yulaf Ezmesi

    Güne sağlıklı başlamak için sabah kahvaltısında yulaf ezmesi tüketebilirsiniz. Yulaf ezmesi, içerdiği lif sayesinde metabolizmanızı hızlandıran ve gün boyu sindirim sisteminizin doğru çalışmasını sağlayan etkili bir besindir.

    Bulgur

    Akşam yemeklerinde pirinç pilavına alternatif olarak, bol miktarda protein ve lif içeren bulgur pilavını tüketebilirsiniz. Hem hafif yapısı nedeniyle hem de kaliteli karbonhidrat içeriğiyle olmazsa olmazlardandır.

    Elma

    Günde 1 adet elma tüketirseniz, günlük lif ihtiyacınızın %17'si karşılamış olursunuz. Elmanın kabuğu en çok lif içeren bölümdür, bu yüzden en sağlıklısı elmayı kabuğuyla tüketmektir.

    Brokoli

    Yüksek miktarda besleyici madde içeren brokolinin, 500 gramında 5 gram lif bulunmaktadır. Hem akşam yemeği olarak hem de atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.

    Havuç

    Havuç, şeker ihtiyacınızı giderir ve kan şekerinizi dengeler. Orta boy bir havuç ile günlük lif ihtiyacınızın %9'unu karşılayabilirsiniz.

    Ispanak

    Besin değeri oldukça yüksek olan ıspanak bir lif deposudur. İçerdiği kalsiyum, demir, C vitaminlerinin yanı sıra çok kaliteli bir lif kaynağıdır.

    İncir

    Taze olarak tüketilmesi gereken önemli lifli besinlerden bir tanesi de incirdir. Kuru olarak tüketmek ise, içeriğindeki şeker oranının yüksekliği sebebiyle çok fazla tercih edilmemelidir.

    Enginar

    Enginar, herkesin sevdiği bir sebze olmasa da içeriğindeki yüksek lif, vücut için oldukça faydalıdır. Orta boy bir enginar yenildiğinde vücudun ihtiyacı olanlif ve suyun bir kısmı karşılanır.

    Yeşil Erik

    Yeşil erik de pek çok sebze ve meyve gibi, yüksek oranda sindirilebilir lif içerir. Yeşil erik tüketmek, kabızlık ve gaz sorunları yaşamanızı önler.

    Bezelye

    1 bardak bezelye yediğinizdelif ihtiyacınızın 8 gramınıkarşılamış olursunuz. Bezelyenin pek çok şekilde tüketebilirsiniz: Sade, pilav üstünde, çorbasını yaparak…

    Ceviz

    Sağlıklı bir yağ kaynağı olan ceviz, bir avuç kadar tüketildiğinde günlük lif ihtiyacının 10'da 1'i karşılıyor. Salatalarınızda ya da tatlılarınızda kullanabileceğiniz gibi sade olarak da tüketebilirsiniz.

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Kadın Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title