Haberler

Lieberman Türkiye ile Güven Artırıcı Önlemleri Reddetti

İsrail eski Dışişleri Bakanı Lieberman, Türkiye ile ilişkilerin onarılması için güven artırıcı önlemlerin alınması fikrini reddederken Mavi Marmara için İsrail'in ancak "kayıplar için üzgünüz" yönündeki bir formül kabul edebileceğini de söyledi...

İsrail eski Dışişleri Bakanı Lieberman, Türkiye ile ilişkilerin onarılması için güven artırıcı önlemlerin alınması fikrini reddederken Mavi Marmara için İsrail'in ancak "kayıplar için üzgünüz" yönündeki bir formül kabul edebileceğini de söyledi İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun liderliğinde yeni koalisyon hükümetinin kurulmasının ardından medyanın önüne geçen koalisyon ortağı Yisrael Beytenu'nun lideri Dışişleri eski Bakanı Avigdor Lieberman, Türkiye ile ilişkileri onarmak amacıyla güven artıcı önlemlerin alınması fikrini reddetti.

Gelecek ay başlaması öngörülen hakkındaki davanın beraat ile sonuçlanması halinde, şimdilik Netanyahu tarafından yürütülecek Dışişleri Bakanlığı'nın başına yeniden geçecek olan Lieberman, basın toplantısında bir soru üzerine İsrail'in, dokuz Türk'ün öldürüldüğü Mavi Marmara baskını konusunda ancak "kayıplar için üzgünüz" yönündeki bir formülü kabul edebileceğini tekrarladı.

Lieberman, Ankara ile bağları kademeli olarak iyileştirmek için güven artırıcı önlemlerin uygulanması fikrine, yakınlaşmanın karşılıklı olarak olması gerektiği gerekçesiyle karşı çıktı.

Buna karşın Türkiye ile iyi ilişkilerin her iki ülkenin yararına olduğunu ifade eden Lieberman, ilişkilerdeki gerilimlere rağmen ikili ekonomik bağların son dört yılda büyüdüğüne dikkat çekti.

-"ABD, İLİŞKİNİN İYİLEŞMESİNİ ÖNEMLİ ÖNCELİK OLARAK GÖRÜYOR"-

Jerusalem Post gazetesi, basın toplantısı sırasında Ortadoğu barış sürecinin yeniden başlaması konusunda iyimser olmadığını belirttiği ve Yahudi yerleşim merkezlerinin inşaatının dondurulmasına tüm güçle karşı çıkacağını anlatan Lieberman'ın açıklamalarını yansıttığı haberinde ABD Başkanı Barack Obama'nın bu hafta İsrail'e yapacağı ziyareti anımsatarak şunları da yazdı:

"Türkiye-İsrail bağları muhtemelen Obama'nın ziyareti sırasında gündeme gelecek çünkü ABD, ilişkinin iyileşmesinin önemli bir öncelik olarak görüyor." - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Avigdor Lieberman Türkiye Marmara İsrail Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title