Haberler

    Lidyana.com, 40 Kat Değerlendi

    2012 yılında kurulan Lidyana.com, kurulduğundan beri 16 ayda 20 milyon TL yatırım alarak yaklaşık 40 kat değerlendi.

    - 2012'de kurulan ve kısa sürede Türkiye'nin önde gelen online alışveriş sitelerinden biri haline gelen Lidyana.com faaliyetlerine başladığı ilk günden bu yana yerli, yabancı birçok yatırım şirketinin ilgisini çekiyor. İlk tur yatırımını kurulduktan 4 ay sonra Yandex ortaklarından RuNet'ten alan Lidyana.com, bu yatırımdan sonra planlanan hedefleri tek tek yerine getirmesiyle dikkat çekti. Özellikle dünyanın en prestijli teknoloji dergilerinden olan Wired tarafından "Avrupa'nın En Gözde Girişimlerinden" biri seçildikten sonra yabancı yatırım gruplarından birçok teklif alan şirket, bu teklifleri titizlikle değerlendirdi ve Alman medya devi Burda Grubu'nun teklifini kabul etti. Burda Grubu, Lidyana.com 'un özellikle yurtdışı planlarını gerçekleştirmesi için çok güçlü bir ortak olduğundan tercih edildi.

    Burda Grubu ile Mart ayında DLD'13 Konferansı'nda görüşmeler başladı. Burda Grubu'nun finansal ve hukuksal denetimi sonrası tüm işlemler tamamlandı ve 2 Eylül 2013 tarihinde Lidyana.com tam 12 milyon TL'lik bir yatırım daha aldı.

    Lidyana.com Kurucu Ortağı ve CEO'su Hakan Baş konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Aldığımız yeni yatırımla hedefimiz yurtdışı piyasasına açılmak. 2014 yılında yurtdışında bir ofis açmış olacağız. Hedefimizdeki birkaç bölgeyi yakından inceliyoruz. Analizlerimiz sonrası doğru ülkeden başlayıp sonrasında tüm dünyada bilinen global bir oyuncu olma hedefimiz doğrultusunda genişlemeye devam edeceğiz. Yabancı yatırımcılar, Türkiye'deki e-ticaret büyümesinin farkındalar. Genç nüfus, gelişen ödeme sistemleri, lojistik, teknoloji altyapısı, internet ve kredi kartı kullanımının artması, insanların internetten alışverişe güvensizliklerinin azalması vb. bunların hepsi e-ticaretin Türkiye'de hızla büyümesini sağlamakta. Yabancılar da bu gelişmeleri yakından takip ediyorlar ve farklılık yaratan, iyi ekibi olan şirketlere girmek için fırsat kolluyorlar."

    Yatırımlar sonucunda ortaklık yapısı nasıl değişti?

    Yaptığı yatırımdan sonra Burda Grubu, Lidyana.com' da yüzde 22 hisse ile kurucu Hakan Baş'tan sonra en büyük ortak oldu. Ayrıca, gelişmekte olan ülkelerde girişimciliği destekleyen Endeavor'ın yatırım fonu Endeavor Catalyst de bu turda Lidyana.com ortağı oldu. Endeavor'in yatırım fonu, Lidyana.com dışında ülkemizde ayrıca Peak Games, Yemeksepeti.com ve Airties'a da yatırım yapmıştı. Hakan Baş daha önce kurucu ortağı olduğu Peak Games ile ilk kez Endeavor girişimcisi olurken, Lidyana.com ile de aynı başarıyı gösterip Endeavor Türkiye bünyesindeki ilk seri girişimci olmuştu. Endeavor Derneği Genel Sekreteri Didem Altop, "Hakan Baş ve Lidyana.com'un başarısı Türkiye de önemli bir seri girişimcilik örneğidir," dedi ve Türk girişimcilik ekosisteminin gelişimi adına çok ümit verici bir işaret olduğunu vurguladı. Aldığı yatırımlardan sonra Lidyana.com' un değeri, kuruluş tarihinden bugüne geçen 16 ayda yaklaşık 40 kat artmış oldu. Lidyana.com, kuruluşta 1 milyon dolar, ilk turda 3 milyon dolar ve son turda 6 milyon dolar olmak üzere toplam 20 milyon TL'lik bir yatırım almış oldu. Burda Grubu'ndan önce ilk yatırımını Yandex' in yatırımcısı Ru-Net'ten alan Lidyana.com'un ortakları arasında başarılı futbolcu Arda Turan, markafoni'nin kurucuları Sina Afra, Tolga Tatari ve Ahmet Sarı, Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın gibi internet dünyasının öncü isimlerinin yanı sıra Ulusoy Holding Yönetim Kurulu üyesi Saffet Ulusoy, Öztanık Grubu'ndan İsmet Öztanık, Raiffeisen Investment'ın Türkiye ekibinden Gökçe Kabatepe, Aydın Özol ve Oytun Özer bulunuyor.

    Hızla Büyüme Devam Ediyor

    Lidyana.com 'un cirosu her ay ortalama yüzde 15-20 oranında büyüyor. 2013 ve 2014 için yıllık büyüme hedefleri ise yüzde 400. Alınan yatırımlar operasyonel geliştirmeler, stok alımı, reklam, Lidyana.com 'un kendi markalarını geliştirmesi ve global oyuncu olma yolunda kullanılacak.

    Kuruluşundan bugüne Lidyana.com

    Lidyana.com ilk kurulduğunda, site açılmadan önce olabildiğince marka ve tasarımcıyı bir araya getirmeye çalıştı. Şubat 2012'de sitede 100 marka ile tasarımcı ve yaklaşık 10 bin ürün bulunuyordu. Şu an Lidyana.com' da 500'den fazla marka ve 50 binden fazla ürün var ve sitenin üye sayısı 500 bine ulaşmış durumda.

    2013'ün ilk beş ayında 2012 toplam cirosunu geride bırakmış olan Lidyana.com, 2014 başında yurtdışı ofisini hizmete sokmayı planlıyor.

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Türkiye Eylül Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title