Haberler

Lider Gözlükleri

Dünyaya hangi gözlükle bakıyorlar. Onların taktıkları gözlük pembe gösteriyor mu? İşte liderler ve gözlükler...

Siyaset dünyasının VIP gözlükleri

Aslında çok az lider güneş gözlükleri takarken görülür. Daha çok özel anlarda, tatilde takıyorlar. Ancak son zamanlarda eski top-model Carla Bruni ile sık sık gündeme gelen Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Ray Ban gözlükler taktığı için L'Express dergisinde "Bunca Fransız markaları varken neden Ray-Ban tercih ediyor. Christian Dior, Lacroix, YSL dururken Ray-Ban niye kullanıyor" diye eleştirildi.

ABD eski Başkanı Bill Clinton ise çok farklı bir tercih yapmıştı. Objektiflere "Amerika" yazılı güneş gözlükleriyle poz vermişti.

Başkan Bush ise iddialara göre 'nasıl şemsiyesiyle başa çıkamıyorsa, ters dönen şemsiyesini düzeltemiyorsa, gözlüklerle de başa çıkamadığı için kullanmıyor". Bush sadece bir kez bir askeri okulun mezuniyet töreni sırasında, bir öğrencinin gözlüğünü alıp "denemek" için taktığı sırada objektiflere yakalandı.

Rusya lideri Putin ise Police tercih ediyor. Ama sadece balık avında ya da tatil yaptığında.

Başbakan Erdoğan da güneş gözlükleri ile sık sık görülüyor. Erdoğan'ın yanından bir an olsun ayırmadığı ve açık havadaki her programda taktığı güneş gözlüğü, Hollywood ünlüleriyle aynı. Dışarıda gözlüksüz dolaşmayan Erdoğan, dünyaca ünlü yıldızlar tarafından kullanılan Avusturya yapımı Daniel Swarovski kullanıyor.

Erdoğan'ın gözlük markasını tercih eden Hollywood yıldızları arasında Clint Eastwood, Nicole Kidman, Catherine-Zeta Jones, Gerard Depardieu, Meryl Streep ve Andie Mc Dowell gibi isimler yer alıyor.  Erdoğan'ın gözlüğü tamamen çelikten ve kenarlarında Swarovski kristalleri bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title