Haberler

Lider Çocuk Tarım Kampı

Güncelleme:

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Lider Çocuk Tarım Kampı Projesi kapsamında 3 gün süreli iki okuldan toplam 115 öğrenciyi kampa aldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığı tarafından, doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla, ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine dönük hazırlanan "Lider Çocuk Tarım Kampı" adlı çalışma başladı.


Program kapsamında tasarlanan konular, uygulamalı olarak öğretiliyor. Lider Çocuk Kampı Faaliyet Programı kapsamında, 3 grup halinde olmak üzere; Ali Paşa İlköğretim Okulu'ndan 70 kişilik 2 grup öğrenci ve Tevfik Fikret İlköğretim Okulu'ndan da 45 öğrenci olmak üzere, toplam 115 öğrenci ile günübirlik teknik gezi düzenleniyor.


Program kapsamında Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi kampusu küçükbaş hayvan çiftliği, sera, kanatlı hayvan tesisi, fidanlık, süt fabrikası, süt ve peynir yapım aşamaları, araştırma enstitüsüne gezi düzenleniyor. Programa dahil olan öğrencilere tarımın önemi, ülkede tarımın durumu, toprağın önemi ve oluşum süreci, kaynakların korunması ve sürdürülebilirliği, fide yetiştiriciliğinin önemi, süt ve üzüm ürünlerinin beslenmemizdeki önemi, gıda güvenliği ve bilinçli tüketici, küresel iklim değişikliği suyun ekonomik kullanımı, et ve yumurtanın önemi ve çevreci çocuk olma konusunda eğitimler de veriliyor.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Anne Çocuk Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title