Haberler

Lice Kayyum ile Hizmet Görmeye Başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Lice Belediye Başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Sinan Başak, yıllardır eksikliği hissedilen hizmetleri halka sunmaya başladı.

Göreve geldiği günden itibaren ilçenin sorun ve sıkıntılarını masaya yatıran Kaymakam Sinan Başak, aciliyetine göre eksiklikleri tamamlamaya başladı. İlçede alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdüren Kaymakam Başak, sosyal aktivitelerle de çocuk ve gençlerin gönlüne taht kurdu. Çocuk ve gençlerin terör örgütlerinin kucaklarına terk edilmemesi için çalışmalarını hızlandıran Kaymakam Başak, çocukların güzel vakit geçirecekleri parklar, gençlerin de verimli hale getirilmesi için değişik sosyal etkinliklere zemin hazırlayan alanlar oluşturuyor.

Her mahalleye bir park

Kaymakam Sinan Başak'ın talimatları ile ilçede hizmetler aralıksız devam ederken, çocukların da rahat bir ortamda zaman geçirmelerine olanak sağlayan parklar yapılıyor. Her mahalleye bir park sloganı ile çalışmalarını sürdüren Lice Belediyesi ekipleri belirlenen 6 mahalle için parklar yapmaya başladı. Yeşilburç, Mulla, Yenişehir, Körtük, Karahasan ve Yenişehir mahallesi mobese olmak üzere 6 noktada park çalışmaları sürüyor. Çalışmaları devam eden parkların tamamlanması ile her mahalle çocuklarının kendi evlerine yakın bölgelerde vakit geçirme imkanı bulacağı belirtildi.

Mezarlıklar modern hale getiriliyor

Belediye ekipleri tarafından ilçede bulunan mezarlıkların daha temiz ve daha modern hale getirilmesi için de çalışmalar başlatıldı. İlçe merkezinde bulunan Samparus ve YİBO mezarlıklarında belediye ekipleri tarafından düzenlene çalışmaları yapılıyor. Mezarlıkların kötü görünümlerinden kurtulması için yapılan proje ile mezarlık içleri ve çevresinde düzenleme başlatıldı. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte mezarlıkların daha düzenli ve güzel hale getirileceği belirtildi.

Köyler ilk defa hizmet görüyor

Kaymakam Sinan Başak göreve geldiği günden itibaren ilçe merkezi ve bağlı mahalle ile köylerde bütün eksiklikleri tespit ederek bu bağlamda çalışmalarını hızlandırdı. Kış öncesinde ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde asfalt çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, köylerde de yollar düzeltilerek stabilize çalışmaları yapılıyor. Alt yapı eksikliği olan bölgelerde kanalizasyon çalışmaları da sürüyor. Mahalle ve köylere çöp konteynırları yerleştirilirken, muhtar ve vatandaşlar tarafından belediyeye iletilen diğer eksiklikler de bir bir gideriliyor.

Lice ilçesinde daha önce görmedikleri hizmetlerle tanıştıklarını belirten vatandaşlar, Kaymakam Sinan Başak'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Yenişehir Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title