Haberler

Libya İçin Yol Haritası Sorunlara Çözüm Olabilir"

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, müteahhitlerin Libya'da yaşadığı sorunların çözümü için 3 ay içinde bir yol haritası ortaya konulacak olmasının önemine dikkate çekerek, "Çalışmaların, uzun süredir askıda kalmış sorunlarımızın çözüme kavuşturulması...

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, müteahhitlerin Libya'da yaşadığı sorunların çözümü için 3 ay içinde bir yol haritası ortaya konulacak olmasının önemine dikkate çekerek, "Çalışmaların, uzun süredir askıda kalmış sorunlarımızın çözüme kavuşturulması yönünde önemli bir adım olacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Yenigün, yazılı açıklamasında, Libya'da iş yaparken sorun yaşayan Türk müteahhitlik firmalarının temsilcileri, Libya Planlama Bakanı El-Tahir el-Hadi el-Cuheymi ve beraberindeki heyetin katılımıyla TMB'de toplantı yapıldığını bildirdi.

Libya'nın, Türk müteahhitlerinin 1972 yılında yurt dışına çıktıkları ilk ülke olduğunu hatırlatan Yenigün, o tarihten bugüne kadar toplam 28,9 milyar dolarlık proje bedeliyle de müteahhitlerin en çok iş üstlendiği 3. ülke olduğunu aktardı.

Yenigün, Türk firmalarının, yaşanan iç karışıklıklar öncesinde Libya'da yıllık 4 milyar dolara varan iş hacmi yakaladığına işaret ederek, "Libya'da firmalarımızın yarım kalmış projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar, tahsil edilmemiş hak ediş alacakları 1 milyar dolar, teminat tutarı 1,7 milyar dolar ve makine, ekipman gibi envanter ile diğer zararlar toplamı ise 1,3 milyar dolar civarındadır. Halen firmalarımızca teminat mektupları için yılda 50 milyon dolar komisyon ödenmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Libya Planlama Bakanı el-Cuheymi başkanlığında dün imzalanan mutabakat zaptıyla müteahhitlerin Libya'da yaşadığı sorunların çözümü için 3 ay içinde bir yol haritasının ortaya konulacak olmasının önemine dikkati çeken Yenigün, çalışmaların uzun süredir askıda kalmış sorunların çözüme kavuşturulması yönünde önemli bir adım olacağına inandıklarını vurguladı.

Türk müteahhitlerin Libya'da yaşadığı sorunlar

Libya'da Şubat 2011'de başlayan iç karışıklıklar, ülkede büyük müteahhitlik ve taahhüt projelerini yürüten Türk firmalarını olumsuz etkilemişti.

Firmalar, aradan geçen sürede, sigorta komisyonları, teminat mektubu ve akreditif komisyonları, taşeron temin sözleşmeleri ve diğer tazminatlar, diğer finansman giderleri ve şantiyelerdeki güvenlik giderleri gibi yüksek rakamlara ulaşan pek çok ödemeyi yapmaya devam etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Libya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title