Haberler

Libya'daki Türklerin Tahliyesi

Dün Gönderilen Askeri Uçakla Dalaman'a, Oradan da Kocaeli'nin Körfez İlçesindeki Evine Gelen Yücel Can (48), Ailesine Kavuşmanın Mutluluğunu Yaşıyor.

Libya'nın Trablus kentinde bir firmada ambar şefi olarak çalışan ve havaalanında 9 saat bekledikten sonra dün gönderilen askeri uçakla Dalaman'a, oradan da Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki evine gelen Yücel Can (48), ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yücel Can (48) AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 aydır Libya'da çalıştığını, Trablus'ta Polis Akademisi inşaatını yaptıkları için diğer arkadaşlarından şanslı olduğunu belirten Can, şöyle konuştu:

"Sağımızda polis akademisi binası solumuzda ise pasaport binası vardı. O yüzden biz güvenli bir yerdeydik. Bizim olduğumuz yerin dışında 5 şantiyemiz var onlar büyük tehlike altındaydılar. Yavaş yavaş hepsini tahliye ettik. Şu an sadece Sirte'deki şantiyemiz kaldı. Bu hafta onlar da gelebilir."

Olaylar başladıktan sonra dışarı çıkma yasağı uygulandığını, alışveriş yapılacak her yerin kapalı olduğunu belirten Can, bu yüzden bir hafta boyunca ekmek ve çorba ile karınlarını doyurduklarını anlattı.

Bulundukları şantiyedeki 400 çalışandan 200'ünün Türk olduğunu ifade eden Yücel Can, şöyle devam etti:

"Şantiyede geri kalan 200 işçi de Vietnamlıydı. Firmamız 170 arkadaşımızı Türkiye'ye gönderdi. Biz de Vietnamlıları gönderdikten sonra gelecektik. Fakat Kaddafi'nin sivil destekçilerine silah dağıttığını konsolosluktan duyan firmamız bizi hemen tahliye etmek istedi. Vietnam yetkilileri vatandaşlarına sahip çıkmadığı için Vietnamlı işçiler bizi şantiyede rehin aldılar. Kendileri gitmediği sürece bizim de gitmemize izin vermeyeceklerini söylediler. Biz yan taraftaki polis lojmanlarına girdik. Şantiyeden kaçarak firma yetkililerimizle havaalanına gittik. Firmamız, bünyesinde çalışan toplam 1200 Vietnamlıyı, gemiyle Vietnam'a gönderecek."

Dün firma yetkilileri tarafından şantiyeden kaçırılarak Trablus Havaalanına sabah saat 10.00'da getirildiklerini anlatan Can, saat 18.00'da havalandıklarını ve 3.5 saatlik uçuşun ardından Dalaman'a indiklerini kaydetti.

- KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title