Haberler

Libya'daki Sudanlılara "Kötü Muamele" Görüntüleri

Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Gandur, vatandaşlarından Libya'ya yasa dışı yollarla yolculuk yapmamalarını, resmi prosedürleri izlemelerini istedi.

Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Gandur, vatandaşlarından Libya'ya yasa dışı yollarla yolculuk yapmamalarını, resmi prosedürleri izlemelerini istedi.

Sudan parlamentosu, " Libya'da Sudanlı göçmenlere yönelik işkence" olayının ele alındığı basına kapalı oturum gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Gandur, oturumun ardından yaptığı basın açıklamasında, "Herkese, yasa dışı yollarla göç etmemelerini, Libya'ya gitmek için resmi yolları kullanmalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

Gandur, işkenceye maruz kalan söz konusu Sudanlıların, Dışişleri Bakanlığı, emniyet, istihbarat, savunma ve içişleri birimlerinin yanı sıra Trablus ve Bingazi'deki Sudan misyonlarının ortak çabaları sonucu kurtarıldığını aktardı.

Sudan Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Mütevekkil et-Ticani de Sudanlıların Libya'ya gitmemesi ve yasa dışı göçün azaltılması gerektiğini kaydederek, milletvekillerinin, gençleri yasa dışı göç konusunda bilinçlendirmek için kampanya başlatacağını söyledi.

Sudanlıları kaçıran 4 kişi yakalandı

Öte yandan Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı emniyet güçleri, Sudanlı göçmenlere işkence olayına karışan 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Libya İçişleri Bakanlığı bünyesindeki emniyet güçlerinin Facebook sayfasından yapılan açıklamaya göre, kaçırılan ve işkence gören 8 Sudanlı kurtarıldı. Açıklamada ayrıca Libya Başsavcılığının talimatı üzerine Sudanlıları kaçıran 4 şahsın Sirte kentinin güneybatısındaki El-Kudahiye beldesindeki yerlerinin tespit edildiği ve beldedeki güvenlik güçleriyle ortak yürütülen operasyon sonucu yakalandıkları belirtildi.

Libya'daki bir grup Sudanlıya işkence edildiğini gösteren videolar bir süre önce sosyal paylaşım sitelerinde yer almıştı. Bunun üzerine UMH'ye bağlı Dışişleri Bakanlığı, "ülkedeki göçmenlere yönelik utanç verici suçları" kınamıştı.

Sudan yönetimi de dün "vatandaşlarının Libya'da maruz kaldığı kötü muamele" sebebiyle bu ülkenin maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Sudan Libya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title