Haberler

Libya'daki Olaylar

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Ulaştırma Bakanı Milad Matuk, ülkedeki havaalanlarını kontrol etmek üzere Türkiye'den bir teknik ekibin Libya'ya geleceğini bildirdi.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Ulaştırma Bakanı Milad Matuk, ülkedeki havaalanlarını kontrol etmek üzere Türkiye'den bir teknik ekibin Libya'ya geleceğini bildirdi.

Matuk, Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'den bir teknik ekibin havaalanlarını kontrol etmek üzere ay sonunda ülkeye geleceğini ifade etti.

Bakan Matuk, Türk uçaklarının Libya'ya uçuş yasağının kaldırılması meselesinin, ekibin havaalanlarının güvenliğine dair yaptığı araştırmalara bağlı olduğunu kaydetti.

Büyükelçi Doğan ile Türkiye ile Libya arasında vizelerin kaldırılması konusunu da konuştuklarını belirten Matuk, ancak tüm bu meselelerin ekibin gelmesine kadar askıda bulunduğunu dile getirdi.

Libya'daki Türk projelerinin 1 milyar doları aştığını kaydeden Matuk, ancak projelerin yeniden başlamasının ülkedeki güvenlik durumuna bağlı olduğunu vurguladı.

UMH'nin resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Doğan da görüşmede iki ülke arasında ekonomi alanındaki işbirliğinin önemini vurguladı.

Doğan, Libya'daki Türk şirketlerinin çalışmalarına devam etmesi için ülkede istikrarın sağlanması gerektiğini belirtti.

Trablus'u ziyaret eden Büyükelçi Doğan'ın ayrıca UMH İçişleri Bakanı El-Arif Hoca ile görüşerek iki ülke arasında güvenlik alanındaki işbirliğini ele aldığı aktarıldı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlık ve çatışmaların yaşandığı Libya'da, Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği 2014 yılından bu yana kapalı bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Aydın Doğan Türkiye Libya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title