Haberler

Libya'daki Çatışmalar

Kriz Yönetimi Komisyonu Başkan Vekili Matrudi, hükümet yanlısı güçler ile emekli Tuğgeneral Hafter'in ateşkesi kabul ettiğini açıkladı.

Libya'daki Kriz Yönetimi Komisyonu Başkan Vekili Abdullah Matrudi, hükümet yanlısı güçler ile emekli Tuğgeneral Halife Hafter'in ateşkesi kabul ettiğini söyledi.

Matrudi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Komisyon üyelerinin Bingazi'ye giderek, ateşkes yapılması ve diyalog masasına oturulması için taraflarla görüştüğünü söyledi.

Hükümet yanlısı güçlerin diyalog masasına oturmak ve ateşkes için hazır olduklarını bildirdiklerini aktaran Matrudi, ilerleyen saatlerde anlaşmanın ayrıntılarını açıklayacaklarını belirtti.

Öte yandan Hafter'e bağlı birliklerde yer alan Tuğgeneral Sakr el-Cuyuşi, Hafter'in henüz askeri operasyonların durdurulması yönünde emir vermediğini ifade etti.

Muammer Kaddafi'nin devrildiği Şubat 2011 devriminin ardından Bingazi Yerel Meclisi tarafından kurulan bağımsız Kriz Yönetimi Komisyonu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, önde gelen kişiler ve din adamlarından oluşuyor. Komisyon üyeleri, Bingazi'deki krizleri ve sorunları görüşerek, çözüm önerileri sunuyor.

Hafter, çeşitli suçlamalarda bulunduğu Bingazi'deki hükümet yanlısı gruplara karşı mayıs ayında "onur savaşı" başlattığını duyurmuş, Milli Genel Kongre ve geçiş hükümeti, bu durumu "darbe girişimi" olarak nitelendirmişti. Aralarında eski Başbakan Ali Zeydan'ın da yer aldığı çok sayıda siyasetçi ve üst düzey askeri yetkili ise Hafter'e desteğini açıklamıştı. - Bingazi

Kaynak: AA / Güncel

Halife Hafter Bingazi Libya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title