Haberler

Libya'da Tutuklu Bulgar Hemşireler Davası

Bulgaristan Dışişleri Bakanı İvaylo Kalfin, Libya'da Tutuklu 5 Bulgar Hemşire ve Bir Filistinli Doktorla İlgili Soruna Çözümün Libyalı Siyasilerin Elinde Olduğunu Söyledi.

Bulgaristan Dışişleri Bakanı İvaylo Kalfin, Libya'da tutuklu 5 Bulgar hemşire ve bir Filistinli doktorla ilgili soruna çözümün Libyalı siyasilerin elinde olduğunu söyledi.

Kalfin, Katar'da yayın yapan El Cezire televizyonuna verdiği demeçte, Bulgar hemşirelerin suçsuz olduklarını gösteren delillerin Trablus tarafından dikkate alınmadığını iddia etti. Kalfin, Bulgarlar ve Filistinli doktorun suçsuz olduklarını gösteren inandırıcı bilimsel ve hukuki delillerin dikkate alınması için Bulgaristan'ın mahkeme önünde ısrar etmeye devam edeceğini de belirtti.

Bulgar hemşireler Kristina Vılçeva, Nasya Nenova, Valentina Siropulo, Valya Çervenyaşka ve Snejana Dimitrova ve Filistin asıllı doktor Eşref El Hacuc, Libya'da bir hastanede yatan 400'den fazla Libyalı çocuğa kasten AIDS hastalığına yol açan HIV virüsü bulaştırdıkları gerekçesiyle 9 Şubat 1999 tarihinden bu yana Libya'da tutuklu bulunuyor. Bulgar hemşireler ve Filistinli doktor, şimdiye kadar iki defa ölüm cezasına çarptırıldı.

Bulgaristan, vatandaşlarının suçsuz olduğunu iddia ederken, Libya tarafı AIDS'ten ölen ve hastalanan çocuklar için milyon dolarlara varan kan parası istiyor.

(ND-CY-CY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title