Haberler

Libya'da Ölüm Cezasına Çarptırılan Bulgar Hemşireler

Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'da Yüzlerce Taksi Şoförünün Dün Akşam Bir Meslektaşlarının Öldürülmesini Protesto Etmek Amacıyla Araçlarıyla Parlamento Binasını Kuşatmasından Sonra, Bu Seferde Binlerce İnsan Ulusal Kültür Sarayı Civarında Toplanarak, Libya'da Ölüme Mahkum Edilen ve 8 Yıldır Hapiste Yatan Bulgar Hemşireler İçin Miting Düzeniyor.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yüzlerce taksi şoförünün dün akşam bir meslektaşlarının öldürülmesini protesto etmek amacıyla araçlarıyla parlamento binasını kuşatmasından sonra, bu seferde binlerce insan Ulusal Kültür Sarayı civarında toplanarak, Libya'da ölüme mahkum edilen ve 8 yıldır hapiste yatan Bulgar hemşireler için miting düzeniyor.

Libya'da küçük çocuklara kasten AIDS virüsü bulaştırdıkları gerekçesiyle 8 yıldır tutuklu bulunan ve idam cezasına çarptırılan 5 Bulgar hemşire ve 1 Filistinli doktora destek vermek amacıyla Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki hemşireler bir miting düzenliyor. Şu saatlerde başlayan destek mitingi için toplananlar, üzerinde 'Yalnız değilsiniz' yazan bayraklar ve Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin karikatürlerinin yer aldığı pankartlar taşıyor. Hemşirelere destek mitingi aynı zamanda ülkenin tüm büyük şehirlerinde gerçekleştirilecek. Destek kampanyası çerçevesinde ülke genelindeki tüm kiliselerde ve sinagoglarda hemşireler için ayinler düzenlenecek. Müslümanlarsa, dünkü cuma namazında Libya'da ölen çocukların ruhuna dualar okudu.

Bulgar hemşireler Kristina Vılçeva, Nasya Nenova, Valentina Siropulo, Valya Çervenyaşka ve Snejana Dimitrova ve Filistin asıllı doktor Eşraf El Hacuc, Libya'da bir hastanede yatmakta olan 400'den fazla Libyalı çocuğa AIDS hastalığına yol açan HIV virüsü bulaştırdıkları gerekçesiyle 9 Şubat 1999 tarihinden bu yana Libya'da tutuklu bulunuyor. Bulgar hemşireler ve Filistinli doktor şimdiye kadar iki defa ölüm cezasına çarptırıldı.

Bulgaristan vatandaşlarının suçsuz olduğunu iddia ederken, Libya tarafı AIDS hastalığı sonucu ölen ve hastalanan çocuklar için milyon dolarlara varan kan parası istiyor.

(ND-OYK-OYK-RO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title