Haberler

Lezzet Durakları

Urla'da "Mythos"

Urla’da “Mythos”

? HÜRRİYET / İZMİR

İSTANBUL gece hayatının önemli mekanlarından Sherlcok Holmes Publar ve Woo Club’un sahibi Cüneyt Cem Bişkin, Urla’ya yerleşerek, Latince efsane anlamına gelen “Mythos” balık restoranı iskelede açtı. Bölgenin alışılagelmiş lezzetlerini kopyalamak yerine İstanbul’dan getirdiği ödüllü mutfak şefi Sinan Saçık’ı iki haftalığına Rodos, iki haftalığına da Midilli’ye

gönderen Bişkin, “Ege lezzetleri konusunda kurs aldırdım. Mythos’da tüm Ege mezeleri orijinal olarak sunuluyor. Tuzlu sardalya, keçi peyniri ve fetayı Selanik’ten özel olarak getiriyoruz. Torik ve lekerda ise İstanbul’dan geliyor. Rum usulü ahtapot ızgaranın lezzeti Girit’tekini aratmıyor. Balıklar günlük ve taze olarak balıkçı kayıklarından toplanıyor. Rum usulü ara sıcaklarda ise sınır yok” dedi.

Karşıyaka Deniz 5 yaşında

? İZMİR, (DHA)

İZMİR’in ünü tüm Türkiye’ye yayılmış olan Kordonboyu’ndaki Deniz Restoran’ın Karşıyaka Şubesi, 5 yaşında. Karşıyaka Spor Kulübü’nün altında hizmet veren Selim Güzelcan’ın işletmesini üstlendiği mekan haftanın yedi günü salon ve bahçesiyle hizmet veriyor. Deniz Restoran’ın Karşıyaka’daki tutkunlarına aynı lezzet ve kaliteyi sunduklarını belirten Güzelcan, “Deniz ürünleri ve balıkta Deniz Restoran geleneğini Karşıyaka’da beş yılda sürdürüyoruz. Yeniliklerimin yanı sıra kaliteli servis ve hizmet anlayışımızla uzun yıllar daha hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Özel peynirli pizza

? Eray ARPAŞİN  İZMİR, (DHA)

İZMİRLİ işadamı Melih Tanınmış ve kardeşi Şebnem Biran’ın birlikte açtığı Minario Restoran, şık mimarisi ve dekorasyonu ile dikkati çekiyor. Sıcak-soğuk salata, pizza ve makarna çeşitleri ile damak tadına hitap eden restoranda pizza peynirinin özel olarak yurtdışından, zeytin ve zeytinyağının Ayvalık’tan getirildiğni belirten Melih Tanınmış, “Özellikle pizzalarımız ile İzmir’de iddialıyız. Yurtdışından getirdiğimiz 30 çeşit peynir ile müşterilerimizin yeni lezzetler keşfetmelerine ve damak zevklerine uygun özel pizza seçimleri yapmalarına olanak tanıyoruz. Ayrıca özel organizasyonlar, iş yemekleri, nişan gibi günlerde de restoranımız hizmet veriyor” dedi.

Ildırı’nın ilk şubesi

? İZMİR, (DHA)

SU Ürünleri Mühendisi Engin Yavuz’un sahibi olduğu, Çeşme’deki Ildırı Balık Restoran, 25. yılında ikinci şubesini “Ali’nin Yeri Ildırı Balık Restoran” adı altında Güzelbahçe 2. Liman Mevkii’nde hizmete açtı. 150 kişilik oturma kapasitesine sahip deniz manzaralı restoranda Ildırı’daki lezzetleri İzmir’e taşıyacaklarını belirten Engin Yavuz, “Ailemiz Selanik kökenli olduğu için günlük hazırladığımız yöresel otlar ve enginar, radika, turp otu gibi deniz ürünleriyle hazırlanmış sıcak soğuk mezelerle iddialıyız. Özellikle balık pişirilmesi ve sunumuyla da Ildırı’daki iddiamızı burada da sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ege

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title