Haberler

Leylekli Köprü, zamana meydan okuyor

Güncelleme:

TOKAT'ın Niksar ilçesindeki Roma ya da Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen tarihi Leylekli Köprü zamana meydan okuyor.

TOKAT'ın Niksar ilçesindeki Roma ya da Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen tarihi Leylekli Köprü zamana meydan okuyor. İsmini kemerinde ağzında yılan tutan bir leylek figüründen alan ve trafiğe kapalı durumdaki tarihi köprü ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Niksar ilçesinde bulunan, Çanakçı deresi üzerinde tek kemer gözlü ve yarım daire şeklinde olan Leylekli Köprü'nün yapım tarihi net olarak bilinmiyor. Üslup itibariyle Roma veya Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen köprü Osmanlı döneminde de kullanıldı. Adını kemer kısmında yer alan ağzında yılan tutan bir leylek kabartmasından alan köprü, Yılanlı Köprü olarak da biliniyor. Kesme taştan yuvarlak tek gözlü köprü ilgi çekiyor.

'İLÇEMİZİN SİMGELERİNDEN BİRİ"

Leylekli Köprü'nün Türkiye'deki tarihi köprüler arasında ilk 100 içerisinde olduğunu söyleyen Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, "Arkeologlar köprünün yapımı ile bir rakam veremiyor. Tahmini olarak Roma, ya da Bizans dönemine yapılmış. 200 ile 500'lü yıllar arasında yapıldığı tahmin ediliyor. Köprünün yapılış tarzının ve kullanılan malzemeleri inceleyen sanat tarihçilerimiz böyle bir tarihe denk geldiğini ifade ediyorlar. Tabi Niksar kalemiz Pontus krallığından kalma bir kaledir. Köprümüzün açıklık alanlığı 20 metre, bir yarım daire şeklindedir. Burası da Nizamettin Yağbasan Medresesi'ne giden Çanakçı Deresi üzerinden geçen bir tarihi köprüdür. Niksarımızın simgelerinden bir tanesidir. İlçemize gelen yerli, yabancı turistler burada fotoğraflar çekerek paylaşımlar yapıyor. Şu anda araç trafiğine kapalı. Fakat geçmişte araç trafiğinde de kullanılmış" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Niksar Roma Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title