Haberler

Leylek Dostu Köylere 75 Sevgi Yuvası

Bursa Valiliği Başta Olmak Üzere, Çok Sayıda Kurumun Destek Verdiği "Leylek Dostu Köyler Projesi" Sürüyor.

Bursa Valiliği başta olmak üzere, çok sayıda kurumun destek verdiği "Leylek Dostu Köyler Projesi" sürüyor.

Projeyi, Uluslararası Leylek Festivali'ne dönüştüren Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Arıcı, önceki gün Karacabey'in Yenikaraağaç Köyü'ne 4 adet ahşap leylek yuvası dikilmesini sağladı. Yenikaraağaç'taki faaliyete Uluabat Gölü Leylek Dostu Köyler Projesi Koordinatörü Prof. Dr. İsmet Arıcı ile eşi Franziska Arıcı'nın yanı sıra Bursa UEDAŞ İl Müdürü Talat Özen, Bursa Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nde görevli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Adnan Gençer, köy halkı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Uluabat Gölü çevresindeki köylerde bulunan elektrik şebekesinin, leylek ölümlerini önleyecek şekilde düzenlenmesi için çaba harcayan Prof Dr. İsmet Arıcı, Yenikaraağaç Köyü'nde yenilenen ve kablolu hale getirilen elektrik sisteminin tamamlanmasından sonra, önceden hazırlanan 4 adet ahşap leylek yuva platformunun dikilmesinden duyduğu sevinci köy halkıyla paylaştı.

Projeye destek veren Talat Özen ve Adnan Gençer'e teşekkür eden Arıcı, bugüne kadar Uluabat Gölü çevresindeki 8 köyde, elektrik şebekesinin kablolu sisteme dönüştürüldüğünü açıkladı. Toplam 75 adet yuva platformu dikildiğini kaydeden Arıcı, "Bir ay sonra bölgemize gelecek leyleklerin güvenli biçimde yuva yapmalarına ve çoğalmalarına kucak açtık. Destek veren, emeği geçen herkesle birlikte, köylerimizdeki duyarlı tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

(İTU-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title