Haberler

Leyla Zana: "AB, Ateşkes Sürecine Destek Vermeli"

Dep Eski Milletvekili Leyla Zana Suskunluğunu Ödül Aldığı Rafto Vakfı'nın Düzenlediği Etkinlikte Bozdu. Zana Kürtçe Yaptığı Konuşmasında, Silah ve Şiddetle Tümden Vedalaşmanın Zamanın Geldiğini Belirterek AB'nin, PKK'nın İlan Ettiği Ateşkese Destek Vermesini İsteyerek, "Geçmişte Benzer Süreçler Yaşandı Ama Hükümetler Bu Süreçleri Değerlendiremedi. Umarım AKP de Aynı Yanlışa Düşmez" Dedi.

DEP eski milletvekili Leyla Zana, Avrupa Birliği'nin PKK'nın 1 Ekim'de ilan ettiği "ateşkes"e destek vermesini istedi. Zana, AKP Hükümeti’nin geçmişteki hatalara düşmeyip ateşkes sürecini değerlendireceğini umduğunu belirtti.

Leyla Zana, Ralfo Vakfı'nın kendisine verdiği Demokrasi, Barış ve Özgürlükler Ödülü'nü almak için gittiği Norveç'in Bergen kentinde ilginç açıklamalarda bulundu. Zana Kürtçe yaptığı konuşmada, geçmiş döneme ait siyasal çözüm yöntemlerinin artık geride bırakılması gerektiğini belirterek, "Şiddet ve silahla-inkar ve imhayla artık tümden vedalaşmanın, barış ve eksiksiz bir demokrasiyle buluşmanın, buna göre karşılıklı olarak yeniden yapılanmanın kaçınılmaz olduğuna inanıyorum" dedi.

"TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ DESTEKLENMELİ"

Kürtlerin yaşadıkları ülkelerin özgünlükleri dikkate alınarak, ulusal-demokratik haklarının tanınması ve legal-demokratik kanalların açılması halinde barışçıl çözüme ulaşılabileceğini ifade eden Zana, "Sorun tabi ki iç dinamiklerle ve içerde çözülecektir. Ancak başta ABD, AB ve diğer Avrupa ülkelerinin, siz barış savunucuları ve kuruluşlarının da barışçıl çözümü özendirmeleri, desteklemeleri, engin birikim ve deneyimlerini paylaşması gerekir" diye konuştu. AB'yi bir demokratik uygarlık projesi olarak gördüğünü belirten Zana, Türkiye'nin AB üyeliğinin de mutlaka desteklenmesi gerektiğine işaret etti. Zana, PKK'nin ilan ettiği ateşkesin AB tarafından barış amacıyla değerlendirilmesini istedi.

"ETA BENZERİ DENEYİMLER SIÇRAMA ZEMİNİ YARATIR"

Zana 1 Ekim 2006 tarihinde alınan ateşkes kararının tarihsel bir fırsat içerdiği, sürecin barışa evrilebilmesi için sorumluluk alınmasının önemli olduğunu ederek şöyle dedi:

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title