Haberler

Lewıs Hamılton, Kanada Zaferini Babasına Adadı

Formula 1'de (F1) Sezonun Altıncı Yarışı Olan Kanada Grand Prix'inde Damalı Bayrağı Görerek Büyük Başarıya İmza Atan Mclaren Marcedes'in Çaylak Pilotu Lewis Hamilton, Zaferini Babasına Adadığını Söyledi.

Formula 1'de (F1) sezonun altıncı yarışı olan Kanada Grand Prix'inde damalı bayrağı görerek büyük başarıya imza atan McLaren Marcedes'in çaylak pilotu Lewis Hamilton, zaferini babasına adadığını söyledi.

Bu sezon ilk kez F1 pistlerinde boy göstermesine karşın şu ana kadar yapılan 6 yarışta da podyuma çıkan ve son olarak Kanada GP'sinde ilk sırayı alan 22 yaşındaki İngiliz pilot Lewis Hamilton, kendisi ve ailesi için büyüleyici bir gün yaşadığını ve zaten sezonun da kendisi için muhteşem geçtiğini ifade etti. Hamilton, Kanada zaferiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Ben zaten bu zaferi yaşamaya hazırdım. Ancak bunun ne zaman ve nerede olacağını bilmiyordum. Takımım bana en iyi aracı verdi ve bu mükemmeldi.

Yarış boyunca hiç sorun yaşamadım. Yarış günü, kesinlikle farklı bir gezegendeydim" dedi.

Hamilton, kendisini son 15 yıldır tüm yarışlarında yalnız bırakmayan, bu sezonki Avustralya, Malezya, Bahreyn, İspanya, Monako ve Kanada GP'lerinde de desteğini eksik etmeyen babası Anthony'e elde ettiği zaferi hediye ettiğini sözlerine ekledi.

Baştan sona büyük sürprizlere sahne olan Kanada GP'sinde zafere ulaşan Hamilton, dünya pilotlar klasmanında da en yakın rakibi ve takım arkadaşı Fernando Alonso'nun 8 puan önüne geçti. Hamilton, Ferrari pilotu Brezilyalı Felipe Massa'yla arasındaki puan farkını ise 15'e çıkardı. Massa, Kanada GP'sinden ihraç edilmişti.

BMW Sauber pilotu Alman Nick Heildfeld, Kanada GP'sini ikinci sırada tamamlayan isim olurken, Williams pilotu Avusturyalı Alex Wurz ise üçüncü sırayı elde etmişti. Renault adına yarışan Finlandiyalı Heikki Kovalainen'in dördüncü, vatandaşı Ferrari pilotu Kimi Raikkonen'in ise beşinci olduğu yarışta, Super Aguri'nin Japon pilotu Takuma Sato altıncı sırayı elde ederek büyük bir başarıya imza atmıştı. Son 2 yılın dünya şampiyon pilotu Fernando Alonso ise, Toyota pilotu Alman Ralf Schumacher'in önünde yarışı

yedinci sırada noktalamıştı.

Birçok kazanın yaşandığı ve güvenlik aracının defalarca pist alanına girdiği yarışta, BMW Sauber'in Polonyalı pilotu Robert Kubica'nın yaşadığı kaza sonucu bacağı kırılmıştı.

(ERS-ERS-CC-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title