Haberler

Lesotho'da Dünyanın En Büyük 18. Elması Bulundu

Güney Afrika'da Bulunan Lesotho Ülkesindeki Lets'eg Maden Ocağında Dünyanın En Büyük 18. Elmasının Bulunduğu Bildirildi.

Güney Afrika'da bulunan Lesotho ülkesindeki Lets'eg maden ocağında dünyanın en büyük 18. elmasının bulunduğu bildirildi.

Lesothe Ulusal Kaynaklar Bakanı Monyane Moleleki, ülkenin Lets'eng elmas madeninde yapılan çalışmalar sırasında 494 gratlık dünyanın en büyük 18. elmasının bulunduğu açıkladı. Nadir olarak rastlanan bu elmasın müzayede için Belçika'nın Anvers kentine gönderileceğini ifade eden Moleleki, aynı madende geçen yıl da 603 gratlık "Lesotho'nun Vaadi" adı verilen bir elmasın ortaya çıkarıldığını söyledi. Moleleki, Lets'eng madeninde mükemmel kalitede yeni bir taşın daha bulunmasının, bu madene uluslararası

alanda dünyanın en yüksek madeni olma sıfatının yanı sıra, en iyi kalitede elmasların çıktığı maden niteliği kazandırdığını da sözlerine ekledi.

Lets'eng madeninde geçen yıl çıkarılan 603 gratlık elmas 12.3 milyon dolara, 215 gratlık kusursuz bir elmas da 8.3 milyon dolara yine Belçika'da açık artırmada satılmıştı. Öte yandan bu elmastan elde edilecek gelirin yüzde 70'inin Gem Diamonds şirketine, yüzde 30'unun da Lesotho Hükümeti'ne ait olduğu öğrenildi. Sık sık elmas çıkarılan Güney Afrika topraklarında yaşayan yoksul insanlar işsizlik ve AIDS sorunu ile boğuşuyor.

(HD-OYK-OYK-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title