Haberler

Leonardo da Vıncı Sergisi Rahmi Koç Müzesi'nde Açılıyor

Rahmi Koç Müzesi'nde Açılışı Yapılan 'Leonardo: Evrensel Deha' Sergisi, 2 Kasım-31 Aralık Tarihleri Arasında Sergilenecek. Sergi, Leonardo da Vinci'nin 1478-1513 Yılları Arasında Tasarladığı ve Kendisinin Orjinal Çizimlerini İçeren 40 Adet Replikayı İçeriyor. Üç Bilim Adamının, da Vinci'nin Orjin...

Rahmi Koç Müzesi`nde açılışı yapılan `Leonardo: Evrensel Deha` sergisi, 2 Kasım-31 Aralık tarihleri arasında sergilenecek. Sergi, Leonardo Da Vinci`nin 1478-1513 yılları arasında tasarladığı ve kendisinin orjinal çizimlerini içeren 40 adet replikayı içeriyor. Üç bilim adamının, Da Vinci`nin orjinalleri halen Vatikan`da bulunan çizimlerinin en yakın hallerini yapma ve Leonardo Makineleri Müzesi kurma çalışmaları sonucu ortaya çıkan sergi, Arçelik sponsorluğunda The Partners ve Next Generation işbirliğiyle Türkiye`ye getirildi.

Açılışta Rahmi Koç Müzesi adına konuşan Anthony J. Philipson sergi ile ilgili olarak, ¨Bu serginin modern dünyada bizi sarmalayan teknolojiyi daha iyi anlamamızda ve değerini bilmemizde yararlı olacağını düşünüyoruz¨ şeklinde konuştu. Ziyaretçiler, interaktif olarak hazırlanan sergide bazı makinelere dokunabilme ve kullanabilme imkanına sahip olacaklar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title