Haberler

Lenfoma hastası üniversite öğrencisine diploma sürprizi

Van'da bir süredir lenfoma hastalığıyla mücadele eden üniversite öğrencisi 33 yaşındaki Ali Yar, hastane odasında hayali olan diplomasına kavuştu.

Van'da bir süredir lenfoma hastalığıyla mücadele eden üniversite öğrencisi 33 yaşındaki Ali Yar, hastane odasında hayali olan diplomasına kavuştu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Meslek Yüksekokulunda Yönetim ve Organizasyon Bölümünü geçtiğimiz dönem başarıyla tamamlayarak mezun olan 33 yaşındaki Ali Yar, bir süredir lenfoma hastalığıyla mücadele ediyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Merkezi Palyatif Bakım Merkezinde tedavisine devam edilen Yar'ın ailesi, Van YYÜ'den Yar'ın diplomasını talep etti. Ailenin talebi üzerine harekete geçen Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, hasta öğrencisinin diplomasını hazırlattı. Diplomanın hazırlamasının ardından Yar'ın tedavi olduğu hastaneye giden Rektör Şevli, burada öğrencisine diplomayı takdim etti. Hasta yatağında diplomasına kavuşan üniversite öğrencisi Yar ve ailesi büyük sevinç yaşadı.

"Ailesi ısrarla diplomasını istedi"

Diploma takdimi sonrası açıklamalarda bulunan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, hasta öğrencilerine moral vermek için diplomasını hastanede takdim ettiklerini belirtti. Diplomanın verilmesiyle öğrencilerinin büyük mutluluk yaşadığını ifade eden Rektör Şevli, "Ön lisans programını başarıyla tamamlayan Ali Yar isimli öğrencimiz mezun oldu. Mezun olan öğrencimizin ailesi ısrarla diplomasını istedi. Diplomasını görünce mutlu olacağı talebi üzerine diplomayı kendim takdim etmek istedim. Öğrencimizin mutlu olması ve kendisine moral olması için diplomayı hızlı bir şekilde hazırlatarak, bizzat kendim takdim ettim. Kendisine Allah şifa versin inşallah en kısa sürede toparlanır" dedi.

Ali Yar isimli hastanın şu an sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Hastane Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik ise, mezuniyet diplomasının getirilmesinin Yar'ın hastalığıyla mücadelesi açısında kendisini motive edeceğini belirterek, hassasiyetlerinden dolayı Van YYÜ Rektörü Şevli'ye teşekkür etti.

"Çok mutlu olduk"

Yar'ın annesi Leman Koç da, oğlunun çok istediği diplomasına kavuştuğunu söyledi. Diplomanın bizzat rektör tarafından takdim edilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren anne Koç, 4 aydır yatağa mahkum olan oğlunun bir an önce sağlığına kavuşmasını diledi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title