Haberler

Lefter'in Heykelini Hak Ettiği Bir Yere Taşıyacağız"

Avukat İlyas Bulcay, Türk futbolu ve Fenerbahçe'nin "Ordinaryüs" lakaplı efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis'in Büyükada'daki heykelinin üzerini kapattırarak, ona yapılan saygısızlığı önlediklerini ifade etti.

Lefter'in mirasçıları olan eşi İstavrini Küçükandonyadis ve kızı Aliki Balkan Sayın'ın avukatlığını üstlenen Bulcay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, heykelin hak ettiği yere taşınıncaya kadar mühürlenmek suretiyle üzerinin kapatıldığını, böylece kişisel rant konusu olmaktan da çıkarıldığını kaydetti.

Aynı zamanda Fenerbahçeliler Derneği Başkanlığı da yapan Bulcay, Lefter ile hiçbir bağı olmayan Galatasaraylı bir işletmecinin, heykeli kendi mekanının önüne koydurduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Adada vakıf gibi bir oluşum var, Lefter'i sevdikleri için heykelini yaptırıyorlar. Ancak heykeltıraş parasının tamamını ödeyemiyorlar, yarısını ödeyebiliyorlar. Heykel ortada kalıyor. Orada meyhanesi olan Galatasaraylı bir arkadaş, kalanını ödüyor, belediyeye de heykeli diktiriyor. Güya kamu arazisi olan bir yer ama özellikle yazın etrafını masalarla çeviriyorlar. Millet orada yiyip içiyor, ondan dolayı oraya gelen insanlar var. Gelmişken burada oturalım diyorlar. Ticari bir şeyde kullanıyor bunu. İçince kontrolünü kaybeden insanlar, heykelin ağzına sigara takıyorlar, eline kadeh veriyorlar, hoş olmayan şeyler yaşanıyor. Aile de bundan rahatsız olup girişimlerde bulunuyor. Belediye konuya kulak asmayınca avukatlara gidiyorlar, olay bana kadar geldi ve girişimlerde bulunup heykelin üzerini kapattırdık."

"Lefter, Metin Oktay ülkenin değerleri"

Bulcay, Lefter ve Metin Oktay gibi futbol efsanelerinin ülkenin önemli değerleri olduğunu vurgulayarak, "Bunlar bizim vefa göstermemiz gereken insanlardır" dedi.

Adalar Belediyesi ile görüşmelere başladıklarını bildiren Bulcay, "Ben bedelsiz bir şekilde konuyla ilgileniyorum. Savcılığa şikayet edildi. Dün itibarıyla da heykel örtüldü. Belediye ile görüşmelere başladım. Yakın zamanda tekrar konuşacağız. Heykelin Büyükada'da ona daha uygun olan bir meydana yada güzel bir yere konulmasını, naklini sağlayacağız" diye konuştu.

Heykeli işletmesinin önüne koyduran kişinin doğru bir hareket içerisinde olmadığını savunan Bulcay, "Metin Oktay, Lefter bunlar ülkenin değerleri. Kadıköy'de de Metin Oktay'ın heykeli var. Herkes saygı gösteriyor ona. Göstermek de zorunda. Kişisel çıkarlara da alet edilemez. Ne benim, ne Fenerbahçe'nin ne Galatasaray'ın bunlar. Bunlar hepimizin. Bu işin tarafları var. Menfaat penceresinden değil de adalet penceresinden bakmak lazım" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Lefter Küçükandonyadis Metin Oktay Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title