Haberler

Lefkoşa: Yeni KKTC Hükümeti Yarın Cumhurbaşkanı'na Sunuluyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi /birleşik Güçler (Ctp/bg) ile Özgürlük ve Reform Partisi'nin (Özgür Parti) Oluşturacağı ve Protokolü Dün İmzalanan Yeni Koalisyon Hükümetinin Listesi, Yarın KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a Sunuluyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi /Birleşik Güçler (CTP/BG) ile Özgürlük ve Reform Partisi'nin (Özgür Parti) oluşturacağı ve protokolü dün imzalanan yeni koalisyon hükümetinin listesi, yarın KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a sunuluyor.

CTP/BG Genel Başkanı, Başbakan Ferdi Sabit Soyer'in başbakanlığında 7'si CTP/BG'li, 3'ü de Özgür Partili bakanlardan oluşacak yeni kabine, yarın saat 09.30'da Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a sunulacak. CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Ferdi Sabit Soyer ile Özgür Parti Genel Başkanı Turgay Avcı, yarın saat 09.30'da birlikte Cumhurbaşkanı'na bakanlar kurulu listesini sunacak. CTP/BG ile Özgür Parti'nin bakanlarının kimler olacağı, partilerde bugünkü son değerlendirmelerle kesinleşecek.

CTP/BG-Demokrat Parti Koalisyonu'nun 11 Eylül'de istifasının ardından, 13 Eylül'de Cumhurbaşkanı'ndan yeni hükümeti kurma görevini alan CTP/BG Genel Başkanı, Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Demokrat Parti'den (DP) istifa edenlerin kurduğu Özgür Parti'yle koalisyona gitme konusunda anlaşmış ve dün yeni koalisyonun protokolü imzalanmıştı.

Yeni hükümet, Cumhurbaşkanı'nın onayıyla resmen kurulmuş olacak. KKTC Anayasası'na göre Cumhurbaşkanı'nca atanacak bakanlar kurulu listesi, Cumhuriyet Meclisi'ne sunulacak. Hükümet programı da, atanma tarihinden başlayarak en geç bir hafta içinde Başbakan veya bir bakan tarafından Cumhuriyet Meclisi'nde okunacak. Bunun ardından güvenoyuna başvurulacak. Güvenoyu görüşmeleri, programın okunmasından iki tam gün geçtikten sonra başlayacak ve oylama da görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçince yapılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title