Haberler

Lefkoşa: Talat'tan Gkry Başkanı Papadapulos'a Sert Tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk tarafının iki bölgeli, iki toplumlu, federal çözüm ilkesinin değişmediğini, osmosis (içe alarak eritme) yaklaşımında olanın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Tasos Papadapulos olduğunu belirtti.

Talat, Papadapulos'un kendisini iki bölgeli, iki toplumlu federal çözüm politikasına götürebilmek için bir buçuk saat harcadığına ilişkin iddialarını sert bir dille yanıtladı.

Talat, iki bölgeli, iki toplumlu federal çözüm ilkemiz değişmedi, fikrini değiştiren ve osmosise yönelen Papadapulos'tur dedi.

Kıbrıs'ta kapsamlı bir çözüme ulaşabilmek amacıyla müzakerelerin başlaması için girişim yapanın Türk tarafı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Talat, "Papadapulos'un iddiaları asılsızdır" açıklamasını yaptı. Papadapulos'un müzakerelerin başlamasına sürekli olarak engel çıkardığının anımsatan Talat, "Papadapulos bunları yaparak gerçekleri ortadan kaldırmaya çalışıyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title