Haberler

Lefkoşa: Rum Milli Muhafız Ordusu Pilotları İsyan Etti

Rum Milli Muhafız Ordusu'nda (Rmmo) Uzun Süredir Yaşanan Karmaşaya Şimdi de Pilotların İsyanı Eklendi. Helikopterlerin Güvenli Olmadığını Söyleyen ve Ek Ödeneğin Artırılmasını İsteyen 3 Pilotun İstifa Ettiği Bildirildi.

Rum Milli Muhafız Ordusu'nda (RMMO) uzun süredir yaşanan karmaşaya şimdi de pilotların isyanı eklendi. Helikopterlerin güvenli olmadığını söyleyen ve ek ödeneğin artırılmasını isteyen 3 pilotun istifa ettiği bildirildi.

Kullandıkları helikopterin güvenli olmadığını belirten RMMO pilotları, isyan etti. 3 RMMO pilotunun ise mevcut şartlarla hayatlarının tehlikede olduğunu savunarak istifa etmesi Güney'de büyük yankı uyandırdı.

Güney Kıbrıs'ta yayınlanan aşırı sağcı Mahi gazetesinin manşetten verdiği habere göre, özellikle son günlerde gerçekleştirilen Nikiforos tatbikatından sonra RMMO hava kuvvetlerinde kaos hüküm sürüyor. RMMO uçuş araçlarının yerde çakılı kaldığını, bunun da düşük bakım nedeniyle tamiri mümkün olmayan arızalara yol açabileceğini yazan gazete, pilotların talepleri yerine getirilinceye kadar uçmama kararı aldığını kaydetti. RMMO pilotlarının taleplerini aylar önce askeri yetkililere bildirdikleri ancak hala yanıt almadıkları belirtilen haberde, araştırma sonuçları ve uzmanların uyarılarının da RMMO helikopter ve uçaklarında güvenlik açısından iyileştirme tedbirlerinin zorunlu olduğunu ortaya koyduğu belirtildi. RMMO pilotlarının, Yunan Hava Kuvvetleri'nde görevli helikopter pilotlarının aldığı ek tahsisatı talep ettiği de duyurulan haberde, Rum askerlerin şu anda aldıkları tahsisatın ise Yunan meslektaşlarının aldığının altıda biri oranında olduğu belirtildi.

Mahi, "Protestocu RMMO pilotları, son 5 yılda meydana gelen helikopter kazalarında 5 arkadaşlarının hayatını kaybetmesini örnek göstererek, bir daha helikopter veya uçak kullanmayı reddediyor. Bu sorunlardan dolayı üç meslektaşlarının istifa ettiğini, diğerlerinin ise helikopter ve uçakları uçurtmama kararı aldığını belirten pilotlar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın hiçbir tedbir almadığını açıkladı. Pilotlar, sorunlarıyla yalnız bırakıldıkları için RMMO Komutanlığı ve hükümetten şikayetçi. Durumun aynen devam etmesi halinde topluca istifa edip RMMO'dan ayrılmayı düşündüklerini de belirttiler" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title