Haberler

Lefkoşa: KKTC'de Kurban Bayramı Yarın Başlıyor

KKTC, Yarın Kurban Bayramı'nı, Gece de Yeni Yılın Gelişini Kutlayacak. Kurban Bayramı Dolayısıyla Vatandaşların Sıkıntı Yaşamaması İçin KKTC'de Her Türlü Önlem Alındı.

KKTC, yarın Kurban Bayramı'nı, gece de yeni yılın gelişini kutlayacak. Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların sıkıntı yaşamaması için KKTC'de her türlü önlem alındı.

KKTC'de 4 günlük Kurban Bayramı yarın sabah kılınacak bayram namazıyla başlayacak. Başkent Lefkoşa'da bayram namazı saat 07.37'de kılınacak. Günlerden beri süren bayram ve yeni yıl hazırlıkları, bugün de devam ediyor. Vatandaşlar son alışverişlerini yaparken, mezarlıklar da ziyaretçi akınına uğradı. Yarın sabahın erken saatlerinde yakınlarını ve sevdiklerini ziyaret ederek bayramlaşmaya başlayacak vatandaşlar, gece de yeni yılı karşılayacak.

Başkent Lefkoşa'da geleneksel bayram yeri, bu bayramda da kuruldu. Çocuklar, hava şartlarının elverdiği saatlerde Fuar Alanı'nda kurulan bayram yerinde eğlenecek. KKTC Meteoroloji Dairesi'nin haftalık meteoroloji raporuna göre hava yarın parçalı bulutlu, zamanla yer yer yağmurlu olacak.

Bayramın 4 günü boyunca Merkezi Cezaevi'nde de açık görüş yapılabilecek. Açık görüş 08.00-16.30 saatleri arasında olacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bayramın birinci günü saat 10.00'da eşi Oya Talat'la birlikte Cumhurbaşkanlığı konutunda halkın bayram tebriklerini kabul edecek. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ise saat 11.30'da Lefkoşa'daki Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Gazinosu'nda halkla bayramlaşacak.

Ana muhalefet partisi Ulusal Birlik Partisi (UBP) geleneksel bayramlaşmasını yarın 10.30-11.30 saatleri arasında parti genel merkezinde yapacak. Diğer partiler de bayram tebriği düzenleyecekler ve çeşitli etkinliklerle partilileri bir araya getirecekler.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve eşi Oya Talat, 2007'ye Girne SOS Gençlik Evi'nde yaşayan 30 gençle birlikte girecek. Alsancak'taki bir restorantta gençleri konuk edecek Talat çifti, 31 Aralık Pazar gecesini onlarla paylaşacak.

Bu arada belediyeler de her yıl olduğu gibi bu yılbaşında da vatandaşlara yerel sanatçıların yanında Türkiye'nin tanınmış sanatçılarını da izlettirmek için adeta yarıştı. Yılbaşı gecesi belediyelerin organizasyonunda tanınmış yerel sanatçıların yanı sıra Lefkoşa Fuar Alanı'nda Petek Dinçöz ve yerli sanatçılar, Girne'de Ramadan Cemil Meydanı'nda Grup Ayna, Güzelyurt'ta Terminal Binası önünde ünlü sanatçı Murat Kekilli, İskele'de Ecevit Meydanı'nda Murat Göğebakan gecenin ilerleyen saatlerinde izleyenleri coşturacak.

Gazimağusa ise sadece yerli gruplarla yeni yıla girecek tek büyük şehir. Namık Kemal Meydan'ında ülkenin çok sevilen gruplarından SOS ve Grup MEL konser verecek.

Polis Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı'nı halkın güven ve huzur içerisinde geçirmesi için her türlü polisiye tedbiri alıp gerekli düzenlemeleri yaptı. Yeni yıl ve bayramda vatandaşları trafikte dikkatli olmaları konusunda uyaran polis, vatandaştan bayram nedeniyle daha da yoğunlaşacak trafikte, yol durumunu da dikkate alarak gerekli dikkat ve özeni göstermesini istedi. Araçlarını kontrol etmeden trafiğe çıkmama konusunda uyararak, sürücülerin özellikle alkollü ve süratli araç kullanmaması gereğine işaret eden KKTC polisi, araç kullanamayacak şekilde alkol alan vatandaşların polisten yardım isteyebilecekleri gibi, taksi çağırıp evlerine güvenli bir şekilde dönebileceklerini kaydetti.

Vatandaşların, yılbaşı gecesi görevde olan polis memurlarının ve belediye zabıtalarının ikazlarına uymalarını da isteyen KKTC polisi, ateşli silahlarla gelişi güzel ateş edilmesinin yasal olarak suç olduğunu hatırlatarak, vatandaşların yeni yılı kutlamak için de olsa bu yönteme başvurmaması gerektiği ve başvuranlar hakkında yasal işlem başlatılacağını bildirdi.

Polis, gelecek şikayetleri ve yardım taleplerini değerlendirerek anında hizmet verebilmek amacıyla " Polis İmdat", " İtfaiye", "Alo Narkotik" ve diğer telefon hatlarıyla halkın kesintisiz hizmetinde olacağını da kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title