Haberler

Lefkoşa: KKTC'de Hükümet Kurma Çalışmaları

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Tarafından Hükümeti Kurma Görevi Verilen CTP-bg Genel Başkanı Başbakan Ferdi Sabit Soyer, "Koalisyon Hükümetinin Bir Bütün Olarak Davranması Gerekir" Dedi.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından hükümeti kurma görevi verilen CTP-BG Genel Başkanı Başbakan Ferdi Sabit Soyer, "koalisyon hükümetinin bir bütün olarak davranması gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanı Talat'tan hükümeti kurma görevini alan CTP-BG Genel Başkanı Soyer, meclisin yapısı içinde koalisyon hükümeti kurulacağına işaret ederek, kurulacak koalisyon hükümetinin, koordinasyonun dorukta olduğu bir program çalışması yapılmasının hedeflendiğini kaydetti. Koalisyon hükümetinin bir bütün olarak davranması gereğine işaret eden Başbakan Soyer, "Hem Kıbrıs sorununun çözümü, hem de ekonomik ve demokratik alanda başlatılan reformları devam ettirip sonuçlandırmak, ekonomik gelişmeleri ilerletmek, üniversiteler ve öğrencilerin memnuniyetinin artırılmasına yönelik tedbirler almak, turizm sektörünü geliştirip, Turizm Fonu'nu açık ve şeffaf bir hale getirerek maksat dışı kullanımını durdurmak, sosyal güvenlik ve kamu reformları ileriye taşımak temel amaçlarımızdır" dedi.

Başbakan Soyer, Cumhurbaşkanı Talat ile yakalanan yararlı işbirliğinin devamı için de çaba harcayacaklarını söyledi. Soyer, UBP'den istifalar ve yeni hükümet oluşumuyla ilgili iddialarda adı geçen AK Parti Milletvekili Şaban Dişli ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine, "Adada olduğunu sizden duydum. Gelmişse hoş geldi. Bizimle görüşmek isterse de görüşürüz" cevabını verdi. Soyer, Dişli'nin şahsında bir takım kampanyalar yapıp Türkiye'deki bazı çevreleri düşman ilan etmenin hiçbir manası ve anlamı olmadığını da sözlerine ekledi.

Soyer, 'kurulacak yeni hükümetle 2010'a kadar gidebileceğine inanıyor musunuz' yönündeki soruya, "İnanmasam yola çıkmazdım. Arkadaşlarımızla beraber bir inanç doğrultusunda hareket ediyoruz. 2010'a kadar bütün sorunları aşıp, yeni bir platforma çıkmak inancıyla yürüyoruz" şeklinde cevap verdi.

Soyer, Turizm Fonu'nun kullanımıyla ilgili soruyla ilgili, bu konuda çok büyük eleştirilere sebep olan icraatlar yapıldığını söyledi. Fondan memur, büyükelçi tayinleri yapıldığına işaret eden Başbakan Soyer, koalisyon ortağıyla fonun maksadına uygun kullanılması konusunu ele alacaklarını belirtti. Turizm örgütünün giderek bağımsızlaşmasını da değerlendireceklerini ifade eden Soyer, sivil toplum örgütlerinin de yer alacağı bağımsız bir yapıda fonun kullanımı noktasının geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title