Haberler

Lefkoşa: Kıbrıs Rum Yönetimi Bu Kez de Bir Bayan Mimarı Gözaltına Aldı

Geçtiğimiz Aylarda Rum Malına Ait Plan ve Bina Çizimlerini Arabasında Bulundurduğu Gerekçesiyle Bir Türk Mimarı Günlerce Tutuklayan Rum Polisi, Bu Kez de Bir Bayan Mimarı Gözaltına Aldı.

Geçtiğimiz aylarda Rum malına ait plan ve bina çizimlerini arabasında bulundurduğu gerekçesiyle bir Türk mimarı günlerce tutuklayan Rum polisi, bu kez de bir bayan mimarı gözaltına aldı.

Rum polisi bugün, Lefkoşa'daki Metehan Sınır Kapısı'ndan Rum tarafına geçen Mimar Gizem Çobanoğlu'nu, otomobilinde bazı mimari çizimler bulundurmaktan gözaltına aldı. Türk dışişlerinin devreye girmesi ve KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın bizzat Birleşmiş Milletler yetkililerini araması ile mimar Çobanoğlu 1 saat tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Öte yandan bir açıklama yapan KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Rum tarafına geçen Kıbrıslı Türklerin yanlarında kroki ve benzer çizimler taşımamalarını istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title